ECONOMIC 9 octombrie 2020

La Sfântu Gheorghe, ideile inovative vor fi răsplătite

de Daniela Luca | 1301 vizualizări

O nouă schemă de minimis este în lucru 

Pe lângă schemele de minimis care pot fi accesate în prezent de IMM-urile din reședința de județ, se mai lucrează la una nouă, spune președintele Camerei de Comerț și Industrie Covasna, Edler András-György. Aceasta va pune accent pe ideile inovative și se află în prezent în fază de proiect, după care va fi înaintată Consiliului Concurenței. 

Conducerea CCI Covasna a precizat că obiectivul acestei scheme de ajutor este sprijinirea ideilor de afaceri inovative sub forma unor ajutoare de minimis acordate pentru înființări și/sau dezvoltării de IMM-uri, firme prin care se vor transpune în practică aceste idei de afaceri. 

„În principiu, finanțarea va putea fi solicitată de către un IMM care are ca asociat majoritar și administrator o persoană care a câștigat la o selecție a ideilor inovative. Acest lucru înseamnă că în prima fază orice persoană, indiferent că are sau nu o firmă, poate participa la un astfel de „concurs”, iar dacă a fost „admis”, atunci poate înființa o firmă sau poate solicita finanțarea cu o firmă deja existentă. Prin acest lucru încercăm să sprijinim ideea inovativă, fără să impunem alte condiții”, ne-a spus Edler András-György. 

Conform proiectului, care încă mai poate suferi modificări, precizează conducerea CCI, valoarea maximă a ajutorului de minimis de care poate beneficia solicitantul acestui program este de 40.000 de euro. Bugetul total al schemei este de 2.000.000 de lei din bugetul local al Municipiului Sfântu Gheorghe, arată aceeași sursă. 

Totodată, de săptămâna aceasta, IMM-urile din Sfântu Gheorghe pot depune proiecte pentru acordarea ajutorului financiar provenit din cele două scheme noi de minimis elaborate de Primăria Sfântu Gheorghe, în colaborare cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Covasna. Acestea au un buget total de 15 milioane de lei. 

Unul dintre programe se referă la hoteluri, pensiuni, unități de alimentație publică, dar totodată și la societăți care în primul semestru din acest an au avut o scădere de minimum 15% a cifrei de afaceri și a profitului față de aceeași perioadă a anului trecut. Cererile de finanțare pot fi depuse până pe 16 octombrie, ora 14:30 la sediul Camerei de Comerț și Industrie Covasna, str. Oltului nr. 17. A doua schemă de minimis se referă la acele companii care vor să investească în Parcul Industrial din Câmpul Frumos, iar termenul de înscriere este 18 decembrie. 

Mai multe detalii despre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească IMM-urile pentru a primi acest ajutor financiar se găsesc pe pagina ccicv.ro, la secțiunea „programe de finanțare locale”.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.