ECONOMIC 28 februarie 2019

INNOVATORY, program pentru tinerii creativi

de Daniela Luca | 864 vizualizări

Liceenii își vor prezenta public ideile pentru un oraș mai bun

Pentru liceenii din Sfântu Gheorghe care vor să învețe cum să găsească metode creative de rezolvare a problemelor, Grupul PONT, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Sfântu Gheorghe, a lansat săptămâna aceasta programul INNOVATORY. Acesta încurajează creația interdisciplinară, participativă și contribuie la dezvoltarea socială și urbană. Totodată, în cadrul programului, vor fi selectați 10 profesori care vor fi ajutați să devină formatori ai acestor tineri inventivi.  

Potrivit co-fondatorului grupului PONT din Cluj-Napoca, Farkas András, denumirea proiectului INNOVATORY provine de la combinația între cuvintele inovație și laborator. Sunt încurajați să facă parte din program tinerii care au o perspectivă proaspătă asupra orașului.

„Proiectul este de fapt un mecanism de dezvoltare a competențelor tinerilor în ceea ce înseamnă modalitatea de a identifica probleme și soluții la problemele respective. Folosim specific metoda Design Thinking-ului care este o metodă tot mai răspândită și în sectorul de business care sună foarte pompos, dar în principiu e despre o chestie foarte simplă și anume de identificare de probleme în societate și dezvoltarea unor soluții concrete, chiar și testarea acestor soluții”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă Farkas András.

Acesta a mai adăugat că scopul final al programului nu este neapărat de a implementa soluțiile, ci se urmărește mai degrabă dezvoltarea modului de gândire orientat către o soluție pragmatică și lucrul în echipă.

Un nucleu de formatori capabili să faciliteze activitatea tinerilor în acest proces creativ este un alt obiectiv al programului. Astfel, începând cu luna martie, activitățile principale ale proiectului vor lua naștere sub forma unor sesiuni de formare a profesorilor care doresc să se implice în acest proces.

 „Vom face un apel public și orice profesor se poate înscrie. Pe baza CV-ului și a unei scurte scrisori de motivație vom avea un interviu cu fiecare profesor și vom alege cei zece profesori care vor fi implicați în proces”, a explicat coordonatoarea programelor PONT, Balázsi-Pál Ágnes.

Această etapă este urmată de întâlniri și sesiuni creative cu implicarea unor echipe formate din liceeni, iar la finalul acestora, va avea loc prezentarea publică a soluțiilor găsite de tineri la problemele societății. Astfel, evenimentul SpeakOut Day va avea loc în a doua jumătate a lunii mai, iar echipele de tineri vor avea la dispoziție trei minute pentru a prezenta problemele identificate și soluțiile găsite în fața publicului din Sfântu Gheorghe.

Proiectul INNOVATORY și Com’ON Sfântu Gheorghe fac parte din programul tematic Anul Elevilor, anunțat de municipalitate.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.