ECONOMIC 8 noiembrie 2017

Guvernul a adoptat pachetul de măsuri fiscale pentru 2018

de Covasna Media | 837 vizualizări

Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului fiscal, care prevede, şi transferul contribuţiilor de la angajator la angajat şi scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%, a fost adoptată azi în şedinţa de Guvern. Noile prevederi fiscale au fost criticate şi de patronate, sindicate, şi de preşedintele Klaus Iohannis, acesta din urmă afirmând că „marea revoluţie fiscală” se transformă într-o „bulversare fiscală” ce va băga România „într-o aventură economică şi fiscală cu final trist”.

Au mai fost aprobate ordonanțele privind creșterea pensiei sociale la 640 de lei și a punctului de pensie la 1.100 de lei de la 1 iulie 2018, precum și cea privind reducerea procentului de plată către Pilonul II de pensii, de la 5,1% la 3,7%. Ministrul Lia Olguța Vasilescu a precizat însă că valoarea nominală nu va fi afectată și că scăderea s-a făcut în urma mutării contribuțiilor, care ar urma să ducă la o creștere a salariului net.

Leul s-a depreciat accelerat pe piaţa interbancară din a doua parte a zilei de marţi, pe fondul protestelor împotriva măsurilor de modificare a Codului fiscal, măsuri criticate aspru atât de sindicate, cât şi de patronate. Miercuri, cursul afișat de BNR a ajuns la 4,6198 lei/euro, cel mai mare nivel din august 2012 .

Dolarul american a urcat de la 3,9746 lei la 3,9810 lei, cel mai mare nivel din iulie 2017.

În același timp, sute de oameni protestează în fața Palatului guvernului din Piața Victoriei.

Digi24.ro, News.ro

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.