ECONOMIC 4 iulie 2020

Grupul Lactalis închide fabricile din Floreni şi Vatra Dornei din cadrul societăţii Dorna Lactate

de Covasna Media | 2732 vizualizări
Producţia pentru portofoliul brandului LaDorna se va împărţi între fabrica Albalact (judeţul Alba) şi fabrica Covalact (judeţul Covasna)

Grupul Lactalis a anunţat că a decis închiderea unităţilor de producţie Floreni şi Vatra Dornei din cadrul societăţii Dorna Lactate, decizie ce presupune desfiinţarea a 158 de poziţii, însă angajaţii pot opta să-şi continue activitatea în cadrul altor companii din cadrul grupului.

„Urmând planurile strategice de consolidare a afacerilor în România, pe principii de organizare eficientă a activităţilor de producţie la standarde optime, Grupul Lactalis a decis închiderea unităţilor de producţie Floreni şi Vatra Dornei din cadrul societăţii Dorna Lactate. Brand-ul LaDorna şi societatea Dorna Lactate îşi continuă, însă, existenţa în România, iar portofoliul de lactate LaDorna va fi produs în celelalte fabrici româneşti ale grupului”, a anunţat grupul.

Reprezentanţii Lactalis spun că inovaţia, investiţiile în tehnologizare şi în branduri dar, mai ales, calitatea şi siguranţa pentru consum a produselor fabricate în România sunt o prioritate constantă a Grupului Lactalis.

„Măsura concedierii colective pentru fabricile Dorna Lactate - Floreni şi Vatra Dornei - presupune desfiinţarea a 158 de poziţii. Numărul exact al persoanelor care urmează a fi concediate îl vom putea comunica numai după ce vom şti dacă există salariaţi interesaţi să-şi continue activitatea în cadrul altor companii din cadrul Grupului Lactalis România”, au transmis pentru News.o reprezentanţii Grupului Lactalis.

Angajaţii afectaţi de măsura de concediere colectivă în fabricile Floreni şi Vatra Dornei vor primi sprijinul companiei în a-şi găsi un alt loc de muncă, fie în cadrul celorlalte societăţi aparţinând Grupului Lactalis în România, fie în alte companii. O parte dintre angajaţi va primi oferte pentru locurile de muncă disponibile în cadrul celorlalte companii româneşti din grup. Mai mult, Lactalis va oferi salariaţilor disponibilizaţi consiliere privind protecţia socială a şomerilor şi reintegrarea lor profesională şi suport specializat în orientarea lor către acele companii şi posturi vacante existente la nivel local. În plus, salariaţii vor beneficia şi de instruire pentru căutarea unui nou loc de muncă, iar compania îi va recomanda companiilor de recrutare cu care colaborează. De asemenea, angajaţii afectaţi de măsura concedierii colective vor primi compensaţii salariale.

Întregul proces se va încheia la sfârşitul lunii august 2020, cu respectarea strictă a tuturor reglementărilor legale în vigoare.

„Această măsură este menită să ne asigure continuarea procesului de producţie şi a investiţiilor în dezvoltarea portofoliului LaDorna cu respectarea riguroasă a cerinţelor de performanţă şi siguranţă ale Grupului Lactalis. Am fost nevoiţi să luăm această decizie după epuizarea tuturor încercărilor de eficientizare a activităţii în cele două fabrici, luând în considerare şi noua realitate economică care ne determină să fim mai atenţi la operativitatea business-ului nostru în România şi să ne adaptăm planurile coerent, pentru a rămâne competitivi în industrie. A fost o decizie grea, însă cel mai important este că putem duce mai departe povestea brandului LaDorna în România, cu structurile moderne disponibile local. Este unul dintre angajamentele majore ale Grupului Lactalis în România, ne dorim în continuare să menţinem business-ul şi să-l creştem sănătos aici, în România, contribuind astfel la redresarea economică naţională, prin noi investiţii şi noi locuri de muncă. În egală măsură, suntem preocupaţi să protejăm drepturile fiecăruia dintre colegii noştri afectaţi de concediere şi să reducem cât de mult posibil impactul regretabil pe care acest proces îl va avea asupra lor”, declară Giampaolo Manzonetto, director general Grup Lactalis România.

Grupul precizează că decizia nu afectează în niciun fel activitatea de colectare a laptelui de la producătorii locali.

„Colectarea laptelui va continua să se desfăşoare normal, cu păstrarea integrală a contractelor încheiate cu fermierii români parteneri şi direcţionarea laptelui către celelalte fabrici. Grupul Lactalis rămâne cel mai mare colector de lapte din România, cu aproximativ 250 de milioane de litri de lapte colectat şi procesat anual, iar un alt angajament important al companiei este susţinerea producţiei româneşti de lapte”, precizează grupul.

Brandul LaDorna a luat naştere în 1998. Producţia pentru portofoliul brandului LaDorna se va împărţi între fabrica Albalact din Oiejdea, judeţul Alba şi fabrica Covalact din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna.

Cu o tradiţie de aproape 90 de ani, grupul francez Lactalis este cea mai mare companie de lactate din lume, având activităţi operaţionale în 83 de ţări de pe toate continentele. Grupul Lactalis deţine în România companiile Albalact, Covalact, Dorna Lactate, Rarăul, Lactate Harghita, Lactalis România, Parmalat România şi Lactalis Logistic şi reuneşte peste 2.300 de angajaţi, 7 branduri româneşti (LaDorna, Albalact, Covalact, Zuzu, Fulga, Rarăul, Poiana Florilor) - inclusiv mărci regionale (precum Friss, comercializat în judeţele Harghita şi Covasna) - şi branduri internaţionale (President, Galbani, Santal).

Activităţile de producţie ale companiilor se desfăşoară în prezent în şapte fabrici, dintre care cele mai mari sunt fabrica Albalact din Oiejdea, judeţul Alba, Covalact din Sf. Gheorghe, judeţul Covasna şi Rarăul din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava. Companiile româneşti din Grupul Lactalis vând peste 200.000 de tone de produse finite în fiecare an şi, cumulat, au o cifră de afaceri de aproape 250 de milioane de euro (produse lactate şi sucuri).

(News.ro)

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.