ECONOMIC 7 ianuarie 2021

Domeniul IT din Sfântu Gheorghe va avea o casă nouă din primăvară

de Daniela Luca | 1651 vizualizări

Inaugurarea clădirii de birouri „din viitor” este planificată pentru luna aprilie 

Clădirea de birouri cu un concept inovativ în spate, situată pe strada Oltului din reședința de județ, în apropiere de sediul Direcției de Finanțe Publice, ar trebui să fie inaugurată în primăvara acestui an, spun inițiatorii proiectului. Investiția se ridică la 1,7 milioane de euro, bani din fondurile europene.  

„Eu cred că suntem într-un stadiu de 85-90%. Primul termen de predare, când vom prelua clădirea de birouri, va fi la mijlocul lunii martie. Ne-am propus ca proiectul să se finalizeze la sfârșitul lunii ianuarie,  însă nu vom reuși. Am întâmpinat o problemă la fațadă, legată de umbrire. Avem o soluție care a fost acceptată și așa am primit și avizul de la Primărie, pentru că nu avem voie să avem totul din sticlă și va trebui să avem o acoperire parțială. Implementarea acestei soluții este în decalaj și amână termenul de predare pe martie. În rest, în martie o să preluăm clădirea și cred că până la începutul lunii aprilie ne vom muta acolo și vom începe activitatea”, ne-a spus unul dintre inițiatorii acestui proiect, președintele IT Plus, Bihari Béla. 

Conform acestuia, construcția va fi unică din punct de vedere al performanței energetice nu doar pe plan local, ci chiar și în Europa de Est. Aceasta va avea o mansardă verde care va îmbina tradiția cu stilul arhitectural îndrăzneț, prin folosirea unor materiale naturale și a inovației. 

Unul dintre scopurile proiectului este ca orașul Sfântu Gheorghe, dar și județul Covasna să devină o alternativă reală pentru profesioniștii în domeniul IT care își doresc să participe la proiecte de nivel mondial, spun cei care au venit cu ideea. 

Inițiatorii proiectului, antreprenorii covăsneni Debreczeni László și Bihari Béla, au câștigat în 2017 un proiect european pentru compania de IT Gnome Design SRL. Acesta prevede construirea unei clădiri de birouri pentru dezvoltarea aplicațiilor pentru telefoanele mobile și tablete. Costurile totale se ridică la 1,7 milioane de euro, iar investiția va crea și noi locuri de muncă pe plan local, au mai precizat inițiatorii.  

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.