ECONOMIC 15 iulie 2019

De la idee la realizare

de Covasna Media | 814 vizualizări

Au fost semnate contractele de subvenție pentru primele cinci proiecte în cadrul programului StartUp Now

Merită demarată o afacere și în județul Covasna – acest lucru este demonstrat de Programul StartUp Now derulat de Consiliul Județean Covasna, în cadrul căruia cei 40 de câștigători ai Concursului planurilor de afaceri beneficiază fiecare de un sprijin financiar nerambursabil în valoare de 40.000 euro. Primele cinci contracte de subvenție au fost  deja semnate, urmând ca restul de 35 de concurenți să semneze documentele până la data de 16 iulie.

Încă un pas concret spre realizare – a arătat, președintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Tamás Sándor, care a felicitat pe câștigătorii concursului. „Cei care au idei creative, vor să muncească, pot și merită să-și construiască un viitor și în județul Covasna, cu acest sprijin financiar își vor putea lansa propria afacere” – a punctat președintele CJ. Acesta a atras atenția asupra obstacolelor birocratice, având în vedere că procedurile nu se simplifică în România, ci, din contră, hârțogăria se dublează o dată la cinci ani, dar, în același timp, a încurajat viitorii antreprenori să facă acest pas pentru că merită, iar personalul din administrația publică județeană va acorda toată asistența necesară.

Printre noii antreprenori  sunt persoane care, prin înființarea unui workshop creativ pentru copii, își realizează visul la care speră de 15 ani, o altă persoană a prezentat o nouă concepție pentru utilizarea cartofilor secuiești, încă alta ar aduna producătorii locali sub o platformă comună, pentru a-și putea valorifica produsele.

Kovács Izolda din Târgu Secuiesc și-a conceput noua afacere împreună cu soțul ei, organizarea unor plimbări cu baloane de aer cald este un aspect unic în turismul local, pregătirile sunt deja în derulare și se efectuează instruirea personalului, pentru ca persoanele interesate să poată vedea și cunoaște zona orașului Târgu Secuiesc de la înălțimea unui zbor de pasăre. Tot din Târgu Secuiesc este și Máthé Zoltán, care și-a bazat ideea pe producția locală de cartofi, acesta dorește să deschidă în reședința de județ un restaurant tip fast-food în care se oferă cartofi pai la prepararea cărora se folosesc materii prime din producția locală. Pornind de la cerințele proprii și cele impuse de mediul său social, Varga Lajos Szilárd din Covasna va înființa un webshop prin care producătorii locali își vor putea vinde produsele, pentru ca acestea să nu fie cumpărate doar la târguri. Atelierul creativ al lui Edler Rozália din Sfântu Gheorghe, în cadrul căruia vor putea fi dobândite tehnici tradiționale și inovative, va oferi oportunități de formare creativă atât pentru copii cât și pentru adulți. Serviciile foto booth – cabină de foto cu care s-a prezentat la programul StartUp Now Szabó Attila din Târgu Secuiesc, ar acoperi atât județul Harghita, cât și Covasna.

Proiectul StartUp Now!, derulat în Regiunea Centru, 400 de persoane din regiune au fost ajutate să își dezvolte competențele antreprenoriale, iar cele mai bune planuri de afaceri primesc o finanțare nerambursabilă de 40.000 euro – 178 mii lei fiecare.

Proiectul cu finanțare UE, derulat în șase județe, este implementat în parteneriat de către Consiliul Județean Covasna, Loop Operations și Asociația pentru Promovarea Economiei Cunoașterii.

Biroul de presă al Consiliului Județean Covasna

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.