ECONOMIC 21 septembrie 2022

Concurs de planuri de afaceri în cadrul unui proiect pentru tinerii NEETs

de Diana Pantelimon | 1598 vizualizări

Cele mai bune 10 planuri de afaceri vor putea primi finanțare cu sume de până la 25.000 de euro

S-a dat startul proiectului „Perspective pentru tinerii NEETs”, în cadrul unei conferințe de lansare în Sfântu Gheorghe, vineri, 16 septembrie a.c., la sediul StartUp HUB - Centrul pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Educația Adulților și Formării Profesionale de pe strada Oltului, nr. 9. Prin acest proiect, 378 de tineri încadrați în categoria NEETs (Not in Education, Employment or Training - șomeri cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani) vor avea parte de sprijin și îndrumare în vederea realizării pe plan profesional. Printre altele, se dorește organizarea unui concurs de planuri de afaceri, iar cele mai bune 10 dintre acestea vor fi finanțate cu sume de până la 25.000 euro.

Prin acest program tinerii din regiunea Centru au posibilitatea de a participa la cursuri de calificare și de dezvoltare a competențelor antreprenoriale. La conferință au participat: Grüman Róbert, director executiv StartUp HUB, Oltean Csongor, manager de proiect, Ioana Crișan, director Ioanida Turism SRL, Kelemen Tibor, director executiv AJOFM Covasna, Traiana Diaconu, coordonator partener ACCES Oltenia.

„Obiectivul general (...) îl reprezintă creșterea gradului de ocupare și dezvoltarea competențelor pentru 378 tineri NEETs șomeri cu vârste cuprinse între 16-29 ani înregistrați la Serviciul Public de Ocupare (n.r. SPO) din regiunea Centru, cu accent pe cei din categorii defavorizate, cum ar fi rromi și din mediu rural, prin furnizarea de servicii de informare și promovare, servicii de formare profesională, servicii de mediere pe piața muncii și sprijin pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul acestora, pe perioada proiectului”, potrivit unui comunicat transmis de biroul de presă StartUp HUB.

Sprijinul oferit tinerilor pentru îmbunătățirea competențelor acestora și integrarea lor pe piața muncii constă în accesul la informare, îndrumare și înregistrare la SPO de către experții AJOFM din județul de reședință al persoanelor vizate, acces la formare profesională autorizată în ocupații sau meserii căutate pe piața forței de muncă locală, regională sau națională, precum și servicii de mediere pe piața muncii, potrivit comunicatului de presă.

Totodată, 56 de persoane din cele vizate în proiect vor beneficia de servicii pentru dezvoltarea antreprenoriatului prin formare profesională, servicii de consiliere și asistență în vederea elaborării unui plan de afaceri. În cadrul unui concurs, cele mai bune 10 planuri de afaceri vor fi finanțate cu sume de până la 25.000 Euro, echivalentul în lei, prin „servicii de monitorizare și consiliere în vederea demarării activității și dezvoltării afacerii pentru cele 10 planuri de afaceri selectate, timp de 12 luni, monitorizare și mentorat pe o perioadă de 6 luni după etapa de implementare pentru cele 10 planuri de afaceri în perioada de sustenabilitate a acestora”, potrivit aceluiași comunicat.

Proiectul „Perspective pentru tinerii NEETs” este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014 – 2020, și este implementat de Grüman Consulting SRL, în parteneriat cu Digital Training SRL, Agenția Județeană Pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, respectiv Asociația de Consultare și Consiliere Economico-Socială (ACCES) Oltenia.

Se derulează în perioada 01.07.2022 – 31.12.2023, iar valoarea totală a acestuia este de aproape 5 milioane de lei, valoarea cofinanțării asigurate de Uniunea Europeană fiind de aproximativ 4,43 milioane de lei.

O campanie de informare în ceea ce privește proiectul s-a desfășurat în perioada 13-15 septembrie, în orașele Baraolt, Târgu Secuiesc, Covasna, Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Târgu Mureș, Sfântu Gheorghe și Gheorgheni.

Sursa foto: Comunicat de presă

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.