ECONOMIC 20 decembrie 2018

Cea mai importantă tranzacție a anului în mediul de afaceri covăsnean!

de Covasna Media | 3295 vizualizări

Omul de afaceri Ioan Țițeiu a vândut fabrica de membrane ARCON

Grupul ARCON, una dintre cele mai importante firme covăsnene și una dintre companiile de top în producția de hidro și termoizolaţii din România, a cesionat cele mai importante părți din afacerea sa, producția de membrane și mastic-uri bituminoase și comerțul de materiale pentru termosisteme de fațadă și acoperiș, companiei elvețiene SIKA AG. 

Tranzacția, care este supusă aprobării Consiliului Concurenței, a fost făcută publică miercuri, 19 decembrie, de elvețienii de la SIKA printr-un comunicat de presă.

Poziția de lider de piață a companiei ARCON, portofoliul extins de produse și rețeaua de distribuție existentă vor susține strategia noastră de creștere, prin deschiderea de noi oportunități de cross-selling, precum și prin facilitarea accesului la pieţe şi proiecte cheie. Dorim să le urăm bun-venit angajaților Arcon în echipa Sika și așteptăm cu nerăbdare să ne dezvoltăm împreună afacerea”, a declarat, potrivit sursei amintite, directorul regional EMEA al companiei SIKA, Ivo Schädler.

„Faptul că o companie atât de exigentă în privința calității cum este SIKA a ales fabrica noastră, este o recunoaștere a performanței și eficienței business-ului pe care l-am construit la Sfântu Gheorghe în acești aproape 30 de ani. Am făcut această alegere încrezător că fabrica va putea să facă încă un pas în consacrarea sa ca una dintre cele mai bune din domeniu și că va avea astfel șansa de a se dezvolta și mai mult, cu sprijinul unui proprietar atât de puternic”, a completat antreprenorul covăsnean Ioan Țițeiu.

ARCON urmează să-și desfășoare în continuare activitatea în domeniul investițiilor imobiliare și cel al producției de vopsele și tencuieli decorative. Ioan Țițeiu va asigura managementul fabricii de membrane achiziționate de SIKA timp de încă doi ani de zile. 

ARCON a fost înființată în anul 1994 la Sfântu Gheorghe, având la bază capital integral românesc. ARCON este principalul furnizor din România de membrane bituminoase cu elastoplastomeri pentru hidroizolații, deținând totodată și o facilitate de producție de tencuieli decorative și vopsele. Compania a avut în 2017 o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de euro, realizată cu un număr de circa de 100 de angajați.

SIKA este o companie producătoare de materiale chimice de specialitate, cu o poziție de lider în dezvoltarea și producția de sisteme și produse pentru lipirea, etanșarea, izolarea, repararea, consolidarea și protejarea structurilor în domeniul construcțiilor și al industriei auto. SIKA are subsidiare în 101 țări din întreaga lume și peste 200 unităţi de producţie. În 2017, cei peste 18.000 de angajați SIKA au realizat o cifră de afaceri de 6,25 miliarde CHF.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.