ECONOMIC 2 martie 2021

CCI Covasna: „Vrem să finanțăm niște idei care în următorii ani pot să fie de succes pe piața internațională”

de Daniela Luca | 1133 vizualizări

Se lucrează la programul de minimis prin care ideile inovative vor fi răsplătite 

Noua schemă de minimis, prin care se va pune accent pe ideile inovative, nu este încă finalizată, spun reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Covasna. În prezent se lucrează la definirea conceptului de inovație și la procedurile de lucru în ceea ce privește jurizarea ideilor. Un lucru este cert, spune președintele instituției, Edler András-György –  viitoarele afaceri finanțate prin acest minimis trebuie să fie competitive pe piața internațională. 

Pe lângă programele de sprijin lansate anterior în reședința de județ, se așteaptă lansarea altora noi în viitorul apropiat, printre care și minimisul care va sprijini cele mai inovative idei. 

Conducerea CCI Covasna a precizat că obiectivul acestei scheme de ajutor este sprijinirea ideilor de afaceri inovative sub forma unor ajutoare de minimis acordate pentru înființări și/sau dezvoltării de IMM-uri, firme prin care se vor transpune în practică aceste idei de afaceri.

„În ceea ce privește acel program de minimis care e în lucru, trebuie să definim exact ce înseamnă o idee inovativă. La prima vedere este un lucru banal, dar de fapt nu este. S-ar putea ca pentru cineva de aici o idee să fie chiar inovativă, însă nu și pentru piață. Trebuie să vedem ce așteptări avem noi de la aceste idei. E destul de greu de formulat aceste lucruri. Vrem să finanțăm niște idei care în următorii ani pot să fie de succes pe piața internațională. Progresăm, dar e foarte mult de lucru și pe lângă celelalte minimisuri”, ne-a spus președintele Camerei de Comerț și Industrie Covasna, Edler András-György. 

În proiect se arată că valoarea maximă a ajutorului de care poate beneficia solicitantul acestui program este de 40.000 de euro. Bugetul total al schemei este de 2.000.000 de lei din bugetul local al Municipiului Sfântu Gheorghe, arată aceeași sursă. 

„După aceea, o altă etapă importantă în acest minimis este componența acelui juriu care va aproba sau dezaproba o idee inovativă. Trebuie să existe proceduri de lucru. Oricum va fi într-un fel subiectiv, pentru că asemenea concursurilor de frumusețe, nu poți să definești exact ce înseamnă frumusețea”, a mai adăugat Edler András-György. 

Conducerea CCI Covasna a mai precizat totodată că primăvara aceasta va fi relansată schema multianuală de minimis pentru sprijinirea IMM-urilor din municipiul Sfântu Gheorghe în ceea ce privește rambursarea unei părți din impozitul pe clădiri. Anul acesta se va finanța din bugetul local și schema de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor în cadrul IMM-urilor din reședința de județ, afectate de pandemie, dar și pentru stimularea investițiilor în cadrul firmelor instalate în Parcul Industrial Câmpu Frumos.  

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.