ECONOMIC 25 octombrie 2017

CCI Covasna participă în premieră la Indagra

de Covasna Media | 986 vizualizări

Camera de Comerț și Industrie Covasna va promova produsele locale la standul propriu din cadrul celui mai mare eveniment agricol din țară

Autoritățile județene și agricultorii covăsneni s-au aliat pentru a reprezenta gastronomia Covasnei în cadrul celui mai mare eveniment agricol din țară, organizat la Romexpo în această săptămână.

Camera de Comerț și Industrie (CCI) Covasna va avea, în premieră, un stand în cadrul târgului Indagra, care se va desfășura la București, în perioada 25 – 29 octombrie a.c.. În parteneriat cu câteva firme din județ, dar și din afara acestuia, CCI Covasna va pune la dispoziția vizitatorilor spre degustare produse tradiționale locale, de la pâinea de Diószegi, la brânzeturi, cașcavaluri și alte lactate.

Mai mult decât atât, pe lângă oferta gastronomică, reprezentanții Camerei de Comerț din județ vor informa companiile prezente la târg și despre posibilitățile existente în Parcul Industrial de la Câmpu Frumos, aflat în proprietatea Consiliului Local Sfântu Gheorghe.  

„Este primul an din istoria Camerei de Comerț și Industrie Covasna când participăm cu propriul stand la Indagra, cel mai mare târg al agricultorilor și cel mai mare eveniment la Romexpo ca număr de participanți și suprafață. Mergem acolo cu un stand prin care promovăm gastronomia din județul nostru. Diószegi Tibor de la Hanul Diószegi va avea niște produse care au la bază ingrediente de la noi din județ, mai ales produse Bertis. Bineînțeles, pâinea va fi Diószegi. Pe lângă aceste produse care se pot consuma la fața locului vom avea și niște produse ale partenerilor noștri, ca de exemplu firma Kézdi Lacto, dar și altele din zona Covasna, Voinești. Pe lângă aceste componente, vom avea acolo și un reprezentant al Parcului Industrial din Sfântu Gheorghe, care se va deplasa și va încerca să contacteze cât mai multe firma în vederea atragerii acestora în Parc”, a declarat marți președintele CCI Covasna, Edler András-György, precizând că standul covăsnenilor va avea de asemenea și produse din carne de vânat, însă acestea vor fi cumpărate din județul Harghita.

La conferința de presă de marți în care s-a anunțat participarea CCI Covasna la Indagra a fost prezent și directorul comercial al Kézdi Lacto Coop Cooperativă Agricolă, Bokor Éva, care a precizat că firma pe care o reprezintă colectează circa 6.000 de litri de lapte de la producătorii din zona Târgu Secuiesc, iar în cadrul târgului vor prezenta cașcaval și diverse tipuri de brânză de burduf.

Anul trecut la Indagra au participat 515 companii expozante din 22 de țări și aproximativ 64.800 vizitatori. În 25 – 29 octombrie a.c. evenimentul ajunge la a XXII-a ediție.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.