ECONOMIC 27 octombrie 2017

Berarii pe scena economiei

de Covasna Media | 1086 vizualizări

Producătorul de bere Lixid Proiect SRL, proprietar al brandului Igazi Csíki Sör, a făcut publică intenţia de cumpărare a fabricilor Heineken din Miercurea Ciuc și din Martfű (Ungaria), prin intermediul biroului de avocatură, care a reprezentat firma şi în procesul brandurilor Ciuc Premium - Igazi Csiki Sör. Informația provine de la revista Világgazdaság din Ungaria, care a fost preluată și de portalul Maszol.

Intenţia de achiziţie intervine după decizia multinaţionalei Heineken de a închide fabricile din localităţile amintite. Cea din Martfü deja a fost a închisă, şi, cu toate că Heineken nu a confirmat ştirea, Világgazdaság spune, pe baza propriilor surse, că sistarea producţiei din Miercurea Ciuc ar interveni după ce de Heineken România a decis să mute producţia la Târgu Mureş. Conform informațiilor din presa maghiară, decizia fost luată din cauza problemelor de protecţia mediului în actuala amplasare, precum şi avantajul oferit de aeroportul din Târgu Mureş.

Ştirea este cu atât mai interesantă, cu cât în urmă cu câteva săptămâni s-au lansat zvonuri despre faptul că Lixid ar urma să intre în insolvenţă, informație negată, însă, de patronul berăriei, Lenárd András.

La rândul său, grupul olandez a infirmat faptul că ar purta discuţii cu Lixid Proiect despre vânzarea fabricii de la Martfű și a precizat că aceasta ar servi, în continuare, ca bază logistică şi de distribuţie. Revista citată nu a reușit să obţină mai multe informaţii nici de la proprietarul Lixid Proiect, Lenard András, acesta fiind în străinătate în momentul de faţă.

Sursa foto - Facebook

Tünde Bodor

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.