ECONOMIC 10 februarie 2021

ASIMCOV se întâlnește cu tinerii din Ghelința

de Daniela Luca | 1838 vizualizări

„Există foarte multe posibilități pentru sate, dacă așa le percepem și dacă acționăm ca atare”

Peste 30 de tineri din Ghelința se vor întâlni miercuri cu reprezentanții Asociației Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Covasna (ASIMCOV) pentru a discuta despre posibilitățile pe care le poate oferi localitatea în ceea ce privește bioeconomia. Reprezentanții ASIMCOV vor deschide totodată un dialog despre migrația tinerei generații de la sat la oraș. 

„Mâine o să avem la Ghelința întâlnire cu tinerii, iar tema va fi migrația lor de la sat la oraș sau în altă țară și ce posibilități și surse locale există. I-am spus responsabilului să identifice acei tineri din Ghelința care sunt la facultate, la Cluj, Brașov, București și să avem o discuție cu ei, pentru că practic aceste teme sunt pentru tineri. Vrem să le oferim informația, să vedem dacă sunt interesați și dacă doresc să pună osul la treabă. Ghelința a fost o localitate pilot din țară în cadrul proiectului BioVill, care înseamnă bio vilage, sate bazate pe bioenergie. Și Estelnic și Ghelința au fost alese de noi, de clusterul Green Energy, unde am ajuns de exemplu la Ghelința la o capacitate de aproape 5 megabiți în biomasă din deșeuri de lemn”, ne-a spus marți directorul executiv al Asociației Întreprinzătorilor Mici și Mijlocii din Județul Covasna (ASIMCOV), Vajda Lajos.

Acesta a precizat că la întâlnire vor fi prezenți 35 de tineri din Ghelința și că astfel de evenimente ar putea fi organizate și în alte localități din județ. 

„Asta dorim să replicăm și în alte localități astfel de întâlniri pentru a identifica tinerii care vor să se implice în dezvoltarea localității după concepte noi, nu agricultură intensivă, cumpărare de utilaje, ci ceea ce este mai uman, mai aproape de oameni. Vorbim de comunități sustenabile, sate deștepte. Există foarte multe posibilități pentru sate, dacă așa le percepem și dacă acționăm ca atare”, a mai spus Vajda Lajos. 

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociația Clusterelor din România. 

Sursa foto: Facebook/Dominik Rutz

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.