Aproape toate birourile din Parcul Industrial au fost închiriate
Printre realizările noii conduceri se numără și extinderea Parcului Industrial
Dintre cele 29 de birouri disponibile în Parcul Industrial de la Câmpu Frumos, 28 au fost închiriate. De asemenea, pe teritoriul Parcului sunt șase firme rezidente, iar peste 4,5 hectare de teren au fost concesionate. Conducerea Parcului are în plan dublarea acestei suprafețe în următoarele luni.
„Cea mai mare realizare cred că este extinderea Parcului Industrial. (...) A fost o muncă destul de mare, un volum imens de documentații trimise la Minister, dar la sfârșitul lunii decembrie s-a publicat în Monitorul Oficial acel ordin prin care toată suprafața administrată este Parc Industrial. În ceea ce privește această clădire administrativă, clădirea principală a Parcului Industrial, la momentul preluării mandatului au fost închiriate două birouri din 29 care se pot închiria, acum avem 28 de birouri închiriate din 29. Este unul singur care este liber pentru care deja suntem în tratative, avem firme care sunt interesate în închirierea ultimului birou”, a declarat marți, 5 martie, în cadrul unei conferințe de presă, directorul Parcului Industrial, Miklós Zoltán, adăugând că din noiembrie, Parcul Industrial a generat venituri în valoare de 1,2 milioane de lei.
Dacă până în noiembrie 2018 au fost concesionate 0,5 hectare de teren, în prezent, din totalul de 28,8 hectare, sunt concesionate 4,8. De asemenea, pe lângă cele două firme rezidente, în ultimele patru luni Parcului Industrial i s-au alăturat ați patru rezidenți.
Printre aceștia se numără o mică fabrică de mobilă care va crea 20 de locuri de muncă, dar și abatorul și complexul de prelucrare și ambalare a cărnii de vită „Cultivo”.
Până la sfârșitul anului, conducerea Parcului Industrial își propune să aibă un grad de ocupare de 40%, ceea ce înseamnă peste 10 hectare de teren concesionat.
În ceea ce privește atuurile Parcului Industrial de la Câmpu Frumos și argumentele cu care reușește să atragă investitorii, Miklós Zoltán a amintit de cultura industrială dezvoltată din zonă, de costurile scăzute, dar și de consilierea în ceea ce privește documentația necesară pe care le-o acordă investitorilor.
Miklós Zoltán a obținut postul de director al Parcului Industrial de la Câmpu Frumos în luna noiembrie a anului trecut.