ECONOMIC 28 mai 2015

ANAF va elimina timbrul extrajudiciar solicitat la eliberarea certificatelor și adeverințelor

de Covasna Media | 702 vizualizări

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va elimina timbrul extrajudiciar solicitat în prezent la eliberarea certificatelor și adeverințelor de către administrațiile financiare.

Potrivit unui comunicat publicat de ANAF, această măsură vine în ajutorul contribuabililor care vor fi scutiți de drumurile și timpul alocat achizițonării acestor timbre.

Totodată, prin eliminarea timbrului extrajudiciar, contribuabilii vor putea solicita prin mijloce electronice elibera­rea certificatelor și a adeverințelor de care au nevoie.

„Măsura care urmează să fie luată în scurt timp se află în momentul de faţă pe circuitul de aprobare şi elaborare a actului normativ şi se adesează exclusiv contribuabililor. Banii colectaţi la buget de pe urma achitării acestei taxe nu reprezintă un venit semnificativ, de care nu ne putem lipsi, atunci când punem în balanţă efortul depus de contribuabili. De acum, eliberarea certificatelor şi a adeverinţelor va fi un proces mult simplificat de care vor beneficia foarte mulţi oameni”, a declarat preşedintele ANAF, Gelu Ştefan Diaconu.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.