ECONOMIC 18 februarie 2022

Aeroportul Brașov, aproape de o colaborare cu Aeroportului Internațional München

de Covasna Media | 3011 vizualizări

Autoritățile și-au propus ca aeroportul să fie operațional începând cu 1 noiembrie 2022 

Aeroportul Internațional Brașov, care se pregătește pentru deschiderea estimată a avea loc în luna noiembrie a.c., a primit miercuri, 16 februarie, vizita managerului de dezvoltare al Aeroportului Internaţional München, Sebastian Selmeier. Potrivit directorului executiv al Direcţiei Implementare Aeroport din cadrul Consiliului Judeţean Braşov, Alexandru Anghel, cel care i-a fost și ghid, germanii ar fi interesați de o colaborare cu viitorul aeroport construit la aproximativ 60 de kilometri de Sfântu Gheorghe. 

Oaspetele german face parte dintr-o echipă managerială cu mare experienţă în operarea şi dezvoltarea de aeroporturi, astfel că a dorit să vadă pe viu cum a  evoluat implementarea proiectului Aeroportului Braşov. El s-a arătat impresionat de aspectul terminalului, de proiectarea modernă, de posibilităţile de extindere pe care le avem şi, în egală măsură, a lăudat soluţia de dirijare a traficului prin  intermediul turnului virtual, pe care o vom implementa la Braşov. Din discuţii s-a conturat interesul părţii germane pentru o colaborare cu noi”, a spus  Alexandru Anghel, potrivit unui comunicat de presă publicat pe pagina oficială de Facebook a Aeroportului. 

Mă bucur că obiectivul nostru a intrat deja în atenţia unui hub de transport aerian european aşa cum este aeroportul din München. Faptul că oficialul german şi-a exprimat interesul pentru o posibilă colaborare cu noi ne onorează şi ne face să fim încrezători că odată cu funcţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, vom avea numeroase oportunităţi de dezvoltare”, a menţionat și preşedintele  Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

La începutul lunii februarie a avut loc, în Poiana Brașov, ședința Asociației Aeroporturilor din România, unde s-a anunțat că Aeroportul Internațional din Brașov ar putea fi operațional începând cu data de 1 noiembrie 2022. 

Ne-am propus să avem aeroportul operaţional începând cu 1 noiembrie 2022. Am avansat această dată, raportându-ne la graficele de execuţie a contractelor pe care le avem în derulare, care ne îndreptăţesc să credem că la 1 noiembrie întreaga infrastructură aeroportuară şi de servicii de navigaţie va fi funcţională”, a spus Alexandru Anghel, potrivit unui comunicat de presă publicat pe pagina de Facebook a Aeroportului. 

Directorul executiv al Direcţiei Implementare Aeroport din cadrul CJ Braşov a declarat la acea vreme că se află permanent în discuții cu operatorii  aerieni precum TAROM, Blue Air, Wizz Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa,  EL AL, Turkish Airlines, pentru destinații ca Viena, München, Londra, Roma, Valencia, Barcelona, Nürnberg, Frankfurt, destinații cu foarte mulți pasageri pe  toate aeroporturile din România. Desigur, sunt și alte destinaţii în discuție, dar acestea vor fi deschise gradual.

Cu toate că se estimează luna noiembrie pentru primul zbor din Brașov, mai sunt de finalizat activități de ordin tehnic, organizatoric și juridic. Așadar, posibil să fie întârzieri și să nu fie respectată data propusă. 

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav este primul aeroport care se construiește în România ultimilor 50 de ani. Aflat la o distanță de 12 km de Brașov, proiectul și planul au costat aproximativ 70 de milioane de euro, potrivit site-ului oficial. Pista va avea o lungime de 2820 m o lățime de 45 m și acostamente betonate de câte 7,5 m. 

Sursa foto: Facebook/ Aeroportul Internațional Brașov 

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.