ECOLOGIE 15 iunie 2021

TEGA lansează o campanie de conștientizare a colectării selective

de Covasna Media | 1366 vizualizări

Începând cu data de 21 iunie, societatea de salubritate TEGA S.A. împreună cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Sistem de management integrat al deșeurilor” în județul Covasna (ADI-SIMD), Depozitul Ecologic ECO Bihor de la Leţ și Organizații de Transfer de Responsabilitate (OTR-uri) partenere vor demara o campanie de colectare selectivă a deșeurilor în Sfântu Gheorghe.

În general, rezultatele colectării selective în Sfântu Gheorghe sunt bune, dar este adevărat că în unele locații, de exemplu, colectarea selectivă și a deșeurilor biodegradabile lasă de dorit. Atitudinea oamenilor depinde de fiecare persoană în parte: unii respectă regulile de colectare selectivă, alții nu. În cazul blocurilor de locuinţe, există mai multe variații și multe deșeuri nu sunt colectate în mod corespunzător. Încercăm să respectăm standardele UE, pe care le-am implementat încă de acum mai bine de 10 ani: ceea ce funcționează acolo, trebuie să funcționeze şi aici. Cred că, prin consecvență și campanii regulate de conștientizare, putem obține rezultate”, a declarat directorul TEGA, Máthé László.

Ca parte a campaniei de conștientizare, voluntarii vor lucra în jurul a cinci puncte de colectare zilnic în oraș, oferind pliante și explicații despre cum să colecteze corect.

Se are în vedere recompensarea celor care sortează corect:Vom arăta rezultatele palpabile ale colectării selective cu un panou, un ghiveci de pământ făcut din deșeurile biodegradabile colectate din Sfântu Gheorghe. Credem că acest lucru îi va ajuta pe toți să înțeleagă grija suplimentară pe care o presupune acest proces”, a mai declarat directorul TEGA.

TEGA S.A.

Biroul de presă

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.