ECOLOGIE 27 iunie 2012

Rezultate finale “Let’s Do It, România!” 2012

de Covasna Media | 635 vizualizări

La nivel naţional au fost colectaţi aproximativ 300.000 de saci de deşeuri.

Anul acesta, pe 12 mai, românii au ieşit pentru a treia oară la curăţenia generală „Let’s Do It, România!”, demonstrând că îşi doresc o ţară mai curată şi că nu sunt indiferenţi atunci când vine vorba despre natură şi despre zonele dragi care merită atenţia lor.

Principalul obiectiv al acţiunii din acest an a fost reciclarea a minim 30% a deşeurilor strânse, obiectiv atins cu succes: la nivel naţional, procentul de deşeurile reciclate este de 37%, cu variaţii în funcţie de judeţe. Cele mai mari procente de deşeuri reciclate au fost în judeţele Dolj (93%), Galaţi (86%), Caraş-Severin (82%), Vaslui (77%), Alba (75%), Olt (75%) şi Bihor (75%). La nivel naţional au fost colectaţi aproximativ 300.000 de saci de deşeuri.

Peste 180.000 de români au  participat în acest an la cea mai mare acţiune de voluntariat din România, 127.000 dintre ei fiind elevi şi profesori, un rezultat foarte bun, având în vedere componenta de educare pe care şi-o propune „Let’s Do It, România!”. În top se află judeţele Botoşani (13.000 voluntari), Gorj (13.000 voluntari), Maramureş (10.500 voluntari), Iaşi (9.600 voluntari), Braşov (9.100 voluntari), Dolj (8.100 voluntari).

Obiectiv atins!

„Ne bucurăm că românii au răspuns din nou apelului nostru de a face din România o ţară mult mai curată, într-un an important pentru întreaga comunitate „Let’s Do It, World!”, când 100 de ţări organizează o curăţenie naţională. Suntem mulţumiţi de rezultatele pe care le-am obţinut în această a treia ediţie, la doar 8 luni de la acţiunea organizată în septembrie 2011 şi, mai ales, având în vedere contextul social şi politic în care ne aflăm la momentul actual. Ne-am atins obiectivele setate încă de la început: am ales şi am curăţat minim 5 zone în aproape fiecare judeţ şi avem un procent de reciclare a deşeurilor mai mare de 30%. Ceea ce ne dorim în perioada care urmează este să continuăm ceea ce am început deja, atât prin monitorizarea zonelor curăţate pe 12 mai, dar şi prin alte proiecte care vor avea acelaşi scop: acela de a responsabiliza şi educa romanii pentru a păstra curăţenia – participarea la Şcoală Altfel fiind primul pas în această direcţie. Mulţumim tuturor voluntarilor şi partenerilor care au fost alături de noi şi ne bazăm pe ei şi în acţiunile noastre viitoare” a declarat Ştefan Buciuc, Coordonator asociat „Let’s Do It, România!”

Cel mai mare proiect de voluntariat din România, „Let’s Do It, România!” a arătat încă o dată cât de important este voluntariatul şi puterea pe care o are în schimbarea pozitivă a comunităţilor. Cei peste 180.000 de voluntari mobilizaţi de „Let’s Do It, România!” au crezut că se poate şi transmit un mesaj clar: dacă e ceva care te deranjează, acţionează, fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în jur! În plus, „Let’s Do It, România!” îşi propune încă de la început să arate că lucrurile pozitive sunt posibile şi aici şi că şi românii se pot uni pentru o cauză comună. În cazul „Let’s Do It, România!”, curăţarea României de gunoaie.

Echipa „Let’s Do It, România!” mulţumeşte tuturor voluntarilor implicaţi în acest proiect ambiţios, începând cu cei prezenţi în ziua de curăţenie, cât şi tuturor celor care au participat la organizare, cartare, promovare. De asemenea, mulţumirile merg şi la companiile care au susţinut acest proiect, dar şi către ONG-uri şi autorităţile centrale şi locale.

„Let’s Do It, România!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune curăţarea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi. În 2010 şi 2011, în cele două ediţii organizate anterior, peste 500.000 de voluntari au participat în Ziua de Curăţenie Naţională. În 2012, România a făcut curăţenie pe 12 mai alături de Bulgaria, Republica Moldova şi Turcia, ca parte din iniţiativă globală „Let’s Do It, World!”. Peste 100 de ţări din întreaga lume organizează o zi de curăţenie generală în perioada 24 martie-25 septembrie.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.