ECOLOGIE 3 mai 2023

Provocarea effAct din luna mai – cât mai multe ore petrecute în natură

de Daniela Luca | 1296 vizualizări

Biroul pentru Tineret din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe a anunțat cea de-a noua temă din cadrul proiectului effAct. Luna aceasta, locuitorii orașului sunt îndemnați să petreacă mai mult timp în natură și să descopere bogățiile pe care aceasta le are de oferit. Care sunt plantele comestibile? Care dintre ele cresc în împrejurimile noastre și când să le culegem? Sub ce formă trebuie să le consumăm și să le păstrăm? Acestea sunt doar câteva întrebări la care sunt invitați să caute răspunsuri cei care vor să se alăture provocării lunii mai. 

„Dacă noi avem grijă de natură, va avea și ea grijă de noi! Zona noastră este cu adevărat bogată în plante, fructe și ciuperci care fac parte dintr-o viață sănătoasă. Ca să nu mai vorbim de beneficiile petrecerii timpului în natură! Haideți să le cunoaștem în luna mai și să aflăm cum ne ajută natura să trăim o viață echilibrată.

Care sunt plantele comestibile? Care dintre ele cresc în împrejurimile noastre și când să le culegem? Sub ce formă trebuie să le consumăm și să le păstrăm? Să ne concentrăm asupra acestor lucruri în această lună de primăvară! Provocarea pentru luna mai este să petrecem cât mai mult timp în natură”, se arată pe pagina de Facebook effAct. 

La sfârșitul lunii, persoanele care se vor alătura provocării sunt invitate să comenteze la postarea de pe pagină pentru a le spune celor care au venit cu inițiativa câte ore au reușit să petreacă în aer liber. 

Luna trecută, tema din cadrul proiectului effAct a fost planeta Pământ. Programul effAct a fost lansat în luna septembrie a anului trecut, iar prin intermediul acestuia locuitorii municipiului sunt încurajaţi şi sprijiniţi să adopte obiceiuri mai sănătoase şi mai prietenoase cu mediul înconjurător. Acţiunile organizate până acum au mai avut ca teme mobilitatea urbană, economisirea energiei, reducerea poluării prin renunţarea la circulaţia cu maşina şi folosirea mijloacelor alternative, colectarea selectivă a deşeurilor şi reciclarea acestora, alegeri de consum mai conștiente, iar o alta a avut ca scop stoparea cumpărării de haine în exces.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.