ECOLOGIE 25 septembrie 2023

Peste 2.000 de saci cu gunoi, prin „Let’s Do It, Romania!”, în Covasna

de Diana Pantelimon | 1288 vizualizări

În județul Covasna, peste 3.000 de voluntari, elevi, profesori și angajați ai unor instituții publice, au participat la Ziua Curățeniei Naționale, „Let’s Do It, Romania!”, pe 16 septembrie a.c. În total, s-au strâns 2.115 saci cu gunoi.

Acțiunea a fost coordonată de Claudia-Anca Okos, profesor în învățământul primar la Liceul de Arte ,,Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe.

Școlile participante la curățenie au fost din Sfântu Gheorghe (Colegiul Național ,,Mihai Viteazul”, Liceul de Arte ,,Plugor Sándor”, Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuși”, Școala Gimnazială ,,Nicolae Colan”), Târgu Secuiesc (Școala Generală ,,Molnár Józsiás”, Colegiul Național „Nagy Mózes”), Bixad (Școala Gimnazială „Mikes Ármin”), Barcani (Școala Gimnazială ,,Andrei Șaguna” – structura Lădăuți, Școala Gimnazială ,,Andrei Șaguna”), Valea Zălanului (Școala Primară ,,Dávid József”) și Bodoc (Şcoala Gimnazială „Henter Károly”).

Au fost alături de aceștia și reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna și ai Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Direcția Silvică Covasna. Aceștia din urmă au acționat în Brețcu, Tălișoara, Covasna și Comandău.

„Întreaga mobilizare se bucură de sprijinul unor parteneri care împărtășesc valorile și mesajul «Let’s Do It, Romania!», printre care se numără și Inspectoratul Școlar Județean Covasna, Inspectoratul de Jandarmi Covasna, Direcția Silvică Covasna.

Dorim să mulțumim firmei de salubrizare TEGA S.A al cărui director, domnul Máthé László, a răspuns prompt la solicitările noastre, colectând deșeurile adunate de către participanți în municipiul Sfântu Gheorghe și localitățile din jur. La Târgu Secuiesc, partener a fost SC Gosp-Com SRL iar la Barcani, SC Salubritatea IBSV SRL. Mulțumim și firmei SC OPAL FACTORY SRL, care a sponsorizat activitatea cu saci menajeri”, ne-a transmis coordonatoarea Claudia-Anca Okos.

O acțiune similară a avut loc și la Întorsura Buzăului, unde voluntarii au intervenit  pe traseele deja obișnuite, Predeluț, strada Tunelului, zona Camping, malurile Râului Buzău, de la Brădet până la stația de epurare.

Evenimentul „Let’s do it, Romania!” a debutat în țara noastră în anul 2009, iar misiunea supremă este una foarte clară: o lume cu mai puține deșeuri.

Mai mult decât o simplă campanie de o zi, „Let’s Do It, Romania!” ne ajută să conştientizăm rolul fiecăruia în societate şi importanţa contribuţiei personale.

Campania a mobilizat mii de voluntari, care au desfășurat mai multe activități de igienizare a spațiilor publice din localități și periferia acestora.

Sursa foto: Claudia-Anca Okos

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.