ECOLOGIE 18 mai 2021

Ministerul Mediului va realiza un clasament naţional al „autorităţilor publice verzi“

de Agerpres | 913 vizualizări

Ministerul Mediului va realiza un clasament naţional al „autorităţilor publice verzi“, care va scoate în evidenţă, printre altele, localităţile în care se fac eforturi pentru colectarea selectivă a deşeurilor şi pentru ecologizarea mediului înconjurător, a declarat, luni, ministrul Tánczos Barna, care a efectuat o vizită de lucru în judeţul Covasna.

„Adevărul este că nu există excepţii, oriunde mergem în ţară peste tot găsim deşeuri aruncate în natură. Lucrurile pot fi diferite în funcţie de regiune, în funcţie de implicarea autorităţilor care depun eforturi uriaşe de ecologizare în anumite zone. Nu aş vrea să fac acum un clasament al regiunilor, dar vom face un clasament al autorităţilor locale şi al UAT-urilor. Împreună cu colegii am pregătit un chestionar care va ajunge săptămânile viitoare la toate autorităţile publice din ţară, în ideea de a inventaria toate acţiunile din partea acelor primării, de a inventaria toate măsurile legale care trebuie întreprinse, dacă au fost întreprinse sau nu de către autorităţile publice locale, în ideea de a avea un clasament naţional al autorităţilor publice verzi. Care sunt acele autorităţi publice care organizează colectarea selectivă, care organizează acţiuni de colectare a deşeurilor din natură, care se duc şi aplică sancţiuni pentru persoanele care nu respectă legea şi care sunt, într-adevăr, cei cărora le pasă“, a afirmat ministrul Tánczos Barna.

Conform ministrului, acest clasament va fi realizat în lunile următoare, chestionarul este în proporţie de 99% finalizat şi va ajunge la toate autorităţile publice locale în vederea completării.

El a subliniat că, din păcate, sunt autorităţi locale care nu se implică corespunzător în acţiuni de protejare a mediului înconjurător, motiv pentru care au şi fost sancţionate.

„Acest clasament va fi o oglindă, în primul şi în primul rând, este o comparaţie între autorităţile publice locale. Sancţiunile vor face şi ele parte din acest clasament, vom vedea care sunt autorităţile locale care au primit cele mai multe sancţiuni, pentru că şi aceasta este o realitate. Sunt autorităţi publice locale care nu respectă legea, care nu fac ecologizare, care nu îşi dau silinţa să organizeze colectarea selectivă şi trebuie văzută şi această situaţie. Această oglindă este absolut necesară“, a mai spus ministrul Tánczos Barna.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.