ECOLOGIE 13 septembrie 2023

Invitație la curățenie, pe malul Oltului

de Daniela Luca | 780 vizualizări

De Ziua Mondială a Curățeniei, sâmbătă, pe 16 septembrie, se organizează o acțiune de ecologizare a malurilor Râului Olt. Întâlnirea se dă la ora 9:00, la podul pietonal, aflat în construcție. Materialele necesare, saci menajeri și mănuși, vor fi puse la dispoziția celor care vor lua parte la eveniment. Scopul activității este igienizarea și ecologizarea malurilor Râului Olt. Orice mână de ajutor este binevenită, spun cei care au venit cu ideea.

Toți cei care împărtășesc preocuparea pentru natură sunt încurajați să se alăture acestei acțiuni de curățenie.

Inițiatorul evenimentului, Sever Róbert Márián, un bărbat care s-a mutat recent din Ungaria la Sfântu Gheorghe, ne-a spus că deși aceasta este prima acțiune de acest gen pe care o pune la cale, are planuri mari și intenționează să curățe și alte zone o dată la două sau trei săptămâni, desigur, cu ajutorul altor persoane cărora le pasă de mediul înconjurător.

„Iubesc natura și peisajul minunat al Transilvaniei. Am locuit multă vreme și în Austria și era o curățenie mare peste tot. Aș vrea ca și aici armonia dintre oameni și natură să fie mult mai mare. Sunt un om spiritual, ajut oamenii să se cunoască mai bine pe ei înșiși și lumea în care trăim”, ne-a spus Sever Róbert Márián.

Conform acestuia, activitatea se va încheia în jurul orei prânzului.

O acțiune de acest fel va avea loc și la nivel național, tot sâmbătă. Din 2009 până în prezent, în cadrul Zilei de Curățenie Națională, peste 2,2 milioane de voluntari au luat parte la acțiunile Let’s Do It, România! și au fost colectate peste 22.700 de tone de deșeuri.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.