ECOLOGIE 10 martie 2022

Garda de Mediu Covasna a dat amenzi în valoare totală de 223.500 lei

de Diana Pantelimon | 1584 vizualizări

În primele 2 luni ale anului în curs, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au efectuat 41 de inspecții la nivelul județului Covasna, au aplicat 19 sancțiuni, iar activitatea a 2 societăți a fost suspendată, conform unui comunicat de presă al instituției. 

Ca urmare a inspecțiilor realizate, „au fost aplicate 19 sancțiuni principale, respectiv 7 avertismente și 12 amenzi contravenționale, în valoare totală de 223.500 lei. Totodată, a fost suspendată activitatea a două societăți“, se arată în comunicatul de presă transmis de Garda de Mediu. 

În timpul controalelor efectuate, au fost constatate o serie de neconformități, precum lipsa sau nerespectarea anumitor acte de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, neasigurarea colectării separate a deșeurilor și lipsa evidenței gestiunii deșeurilor, dar și neluarea măsurilor de prevenire, reducere sau eliminare a impactului asupra mediului înconjurător.

Inspecțiile realizate au avut ca prioritate verificarea sesizărilor, a respectării condițiilor impuse în actele de reglementare, a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare”, se mai arată în comunicatul comisarilor de mediu. 

În cursul anului 2021, Garda de Mediu Covasna a efectuat în total 336 de inspecții, în urma cărora au fost aplicate 85 de sancțiuni, dintre care 30 de avertismente și 55 de amenzi, în valoare totală de 666.700 lei.

Garda Naţională de Mediu este un corp specializat de inspecţie şi control care poate lua măsuri de sancţionare, de suspendare sau de sistare a activităţii, ca urmare a poluării şi deteriorării mediului sau pentru nerespectarea condiţiilor impuse prin acte de reglementare, potrivit informațiilor de pe site-ul oficial al Gărzii de Mediu.

Instituția îndeplineşte un rol activ pentru asigurarea securităţii mediului prin acţiuni de prevenire a poluării resurselor de apă, a aerului, prevenirea diminuării fertilităţii solului şi altele, informează aceeași sursă.

Sursa foto: Facebook/Garda de Mediu Covasna

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.