ECOLOGIE 3 august 2023

Garda de Mediu Covasna: 133.000 de lei, valoarea amenzilor aplicate în luna iulie

de Covasna Media | 3455 vizualizări

Dacă în iunie comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Covasna au efectuat 54 de inspecții, în iulie numărul acestora a scăzut la 38. Și valoarea amenzilor a scăzut de la 153.000 de lei în luna iunie, la 133.000 de lei în cursul lunii trecute.

Bilanțul pe luna iulie 2023 al Gărzii de Mediu Covasna arată, pe scurt, că au fost 38 de inspecții și 7 sancțiuni în valoare de 133.000 le de lei, potrivit unui comunicat de presă transmis redacției Observatorul de Covasna.

Aceeași sursă mai arată că în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2023 comisarii Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Covasna au efectuat un număr de 323 de inspecţii planificate şi neplanificate.

În timpul controalelor efectuate în perioada menţionată, au fost constatate următoarele nereguli: lipsa solicitării/obţinerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului, neasigurarea colectării separate a deşeurilor, aruncarea deșeurilor pe spații neautorizate, nerespectarea actelor de reglementare obţinute, nedepunerea declaraţiei la fondul pentru mediu, lipsa evidenţei gestiunii deşeurilor și eliminarea prin ardere a deşeurilor, deversarea apelor uzate în ape de suprafață, nerealizarea măsurilor impuse sau depozitarea materialului lemnos în albia pârâului, se mai arată în bilanț.

În total, anul acesta au fost aplicate 66 sancțiuni principale, respectiv: 21 avertismente și 45 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 730.500 de lei.

Pe parcursul anului trecut, Garda de Mediu Covasna a dat amenzi în valoare totală de peste 842.000 de lei, în urma a 386 de inspecții realizate.

Sursă foto: Garda de Mediu Covasna/Facebook

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.