ECOLOGIE 9 august 2022

Garda de Mediu: amenzi de peste 600 de mii de lei de la începutul anului

de Diana Pantelimon | 4073 vizualizări

Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Covasna a aplicat amenzi de peste 600 de mii de lei de la începutul anului până în luna iulie inclusiv, în urma a 188 de controale planificate sau neplanificate.

În urma inspecţiilor realizate, au fost aplicate 68 sancţiuni principale, respectiv 23 avertismente şi 45 amenzi contravenționale, în valoare totală de 603.900 lei. Totodată, activitatea a cinci societăţi a fost suspendată şi s-a propus suspendarea actelor de reglementare la o societate, potrivit unui comunicat de presă.

Au fost efectuate 31 de inspecții în urma unor sesizări, 59 de inspecții pentru verificarea modului de respectare a condițiilor impuse în actele de reglementare, 7 inspecţii în urma autosesizării, 2 inspecţii pentru investigarea unor accidente sau incidente cu impact asupra mediului, 16 inspecţii cu alte autorități, 32 de inspecții dispuse de CG, 2 inspecții pentru verificarea realizării măsurilor impuse, 36 inspecții planificate tematic și 3 inspecţii planificate, a transmis aceeași sursă.

„În timpul controalelor efectuate (...) au fost constatate următoarele neconformități: lipsa solicitării/obținerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului, neasigurarea colectării separate a deşeurilor, neluarea măsurilor de prevenire, eliminare sau reducere a impactului asupra mediului înconjurător, nerespectarea actelor de reglementare obţinute, lipsa evidenţei gestiunii deşeurilor“, au explicat reprezentanții instituției.

În aceste 7 luni, Garda de Mediu a dat amenzi în valoare apropiată de suma totală a amenzilor întregului an 2021. Un raport care includea activitatea pe anul trecut a Gărzii de Mediu Covasna arăta că, pentru neregulile constatate în cele 336 de inspecții efectuate, s-au aplicat amenzi în valoare totală de 666.700 de lei. 

Sursa foto: arhivă

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.