ECOLOGIE 26 martie 2019

Expoziţie de fotografii şi acţiuni de ecologizare de Ziua Mondială a Apei

de Covasna Media | 1457 vizualizări

Administraţia Bazinală de Apă Olt – Sistemul de Gospodărire a Apelor Covasna a celebrat Ziua Mondială a Apei în data de 21 martie 2019, orele 10,00 cu o Expoziție de fotografii și desene tematice ajunsă la a VII-a ediţie cu tematica „Apă pentru toți. Nu lăsăm pe nimeni în urmă”, care a fost organizată pe aleea din faţa Teatrului „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe.

Ziua Mondială a Apei se sărbătoreşte în fiecare an în data de 22 martie conform deciziei luate în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992.

La expoziţia de fotografii și desene au participat 30 fotografi amatori şi profesionişti din 2 judeţe cu peste 120 de lucrări din care 36 de fotografii dintre cele mai reuşite au fost expuse publicului larg şi pot fi vizionate în următoarele 3 săptămâni.

La expoziție au participat cu peste 140 de desene mai multe grupe de copii din cadrul Școlii Gimnaziale „Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe dintre care 24 de desene au fost expuse spre vizionare.

Expozanții au fost răsplătiți cu diplome de participare, iar copii au primit dulciuri din partea organizatorilor.

În continuare angajații SGA Covasna împreună cu colegii lor de la Agenția de Protecția Mediului Covasna, Garda de Mediu şi elevii de la Şcoala Primară „Makkai Sándor” din Olteni au participat la o acțiune de ecologizare pe malul râului Olt în zona Olteni lângă „Drumul Apelor Minerale”, unde au colectat 1 tonă de deșeuri menajere.

Formațiile de lucru din cadrul unității au participat la acțiuni de ecologizare în zona localităților Covasna, Târgu Secuiesc și Baraolt.

Directorul SGA Covasna, Ioan Ilaş a subliniat că pentru Administraţia Naţională „Apele Române”, Ziua Mondială a Apei nu este numai un eveniment anual, ci este un prilej de a marca importanța activităţii instituției, având în vedere că eforturile unității sunt permanent concentrate în scopul asigurării resurselor de apă pentru toate folosințele, precum și pentru protejarea acestei resurse.

(ABA OLT - SGA COVASNA)

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.