ECOLOGIE 22 aprilie 2022

Excursie în natură de Ziua Pământului, în Șugaș Băi

de Diana Pantelimon | 1271 vizualizări

Asociația Vadon și Școala Pădurii „Vizuina Vulpii” vor organiza marți, 26 aprilie a.c., între orele 10-16, un eveniment dedicat planetei Pământ. Acesta va consta într-o excursie în natură pe un traseu educațional din Șugaș Băi și o activitate de reciclare.

Potrivit unui comunicat de presă al Asociației Vadon, iubitorii de natură au ocazia să participe la excursia în natură ce va avea loc pe un traseu educațional cu panouri informative, începând cu ora 10. Ghizii excursiei vor fi Moraru P. Norbert și Neagui Csongor.

Organizatorii pregătesc și o activitate meșteșugărească cu titlul „Reciclați!“, avându-i ca îndrumători pe Ferencz Mária-Gyöngyvér și Barabás-Tollvaj Katalin.

Taxa de participare la evenimentul organizat cu ocazia Zilei Pământului este de 10 lei/persoană, iar locația Școlii Pădurii „Vizuina Vulpii“ se află în stațiunea turistică Șugaș Băi nr. 200, Sfântu Gheorghe, județul Covasna. Cei interesați pot face rezervări la numărul de telefon: 0733 012 403.

Școala Pădurii „Vizuina Vulpii“ a luat naștere la inițiativa Asociației Vadon, în colaborare cu Primăria Sfântu Gheorghe. Este vorba despre o tabără inaugurată la începutul lunii martie a.c., în stațiunea Șugaș Băi, la aproximativ 10 km de Sfântu Gheorghe. În cadrul acesteia se organizează diferite programe educative pe tot parcursul anului, iar elevii înscriși pot învăța despre mediul înconjurător și importanța protecției naturii.

Ziua Pământului este celebrată internațional în fiecare an pe 22 aprilie, începând cu 1970, prin acțiuni de protejare a mediului și conservare a naturii. În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a declarat această zi ca sărbătoare oficială a planetei Pământ.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.