ECOLOGIE 16 octombrie 2018

Evenimente organizate de Centrul Județean pentru Protecția Naturii și Salvamont în Săptămâna Ariilor Protejate

de Covasna Media | 3290 vizualizări

În cadrul Săptămânii Ariilor Protejate au fost organizate trei evenimente de către Centrul Județean pentru Protecția Naturii și Salvamont în ariile naturale protejate aflate în administrare.

Pentru a asigura condiții optime de viețuire păsărilor din Mestecănișul de la Reci au fost amplasate 15 cuiburi artificiale pentru păsări cântătoare, ciocănitoare și bufnițe. Scopul acțiunii este de a oferi adăpost păsărilor și în zonele în care în pădure nu există copaci uscați, adecvați realizării cuiburilor, dar și urmărirea mai exactă a obiceiurilor de cuibărit a diferitelor specii de păsări care viețuiesc în rezervație. Un obiectiv de perspectivă este dotarea unor cuiburi cu camere video pentru a putea studia viața păsărilor și a oferi publicului larg o imagine cât mai complexă despre tainele din cuiburi.

În vederea asigurării siguranței turiștilor a fost amenajat traseul Băile Șugaș – vf. Gurgău în Munții Baraolt de către Serviciul Salvamont cu marcaj triunghi albastru, distanța 1,6 km, timp de parcurs 45 min., diferență de nivel 250 m.

În data de 13 octombrie a avut loc o excursie ghidată în Munții Bodoc în cadrul căreia au fost vizitate două dintre ruinele unor așezări din sit, anume cetatea Fetei și cetatea Kincsas. Participanții la eveniment au primit informații și despre valorile ariei naturale protejate.

 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.