ECOLOGIE 15 septembrie 2023

Copaci asfaltați în Sfântu Gheorghe

de Diana Pantelimon | 2961 vizualizări

O fotografie a unei gafe uriașe a constructorilor care efectuează lucrările de asfaltare pe strada Nicolae Iorga din Sfântu Gheorghe a circulat miercuri seară în mediul online. Doi copaci au fost asfaltați, pur și simplu. În jurul tulpinilor acestora nu a rămas spațiu nici măcar „de un deget”, cum se mai spune.

A doua zi, joi dimineața, muncitorii au remediat situația. Au spart asfaltul proaspăt pus și au scos copacii din rădăcini.

Unii internauți au luat în derâdere toată tărășenia și au făcut glume pe seama binecunoscutul „meșter priceput la toate”, Dorel. Alții însă, au dat vina pe primar.

Dar municipalitatea nu își asumă această greșeală, ci transmite că, în mod evident, această eroare aparține constructorului.

„Copacii erau marcați pentru a-i scoate cu rădăcină mai întâi și apoi trebuia asfaltat, dar este treaba constructorului, ei au asfaltat, ei au scos, ei pun la loc”, a declarat primarul municipiului, Antal Árpád, într-o conferință de presă, joi, 14 septembrie a.c.

O situație similară a avut loc în urmă cu câțiva ani, când niște copaci au fost lăsați pe mijlocul unei piste de biciclete, pe strada Spitalului. Atunci, însă, decizia autorităților locale de a nu tăia copacii, a fost una asumată.

„A fost decizia mea. Mi-am asumat public. Erau patru copaci extrem de valoroși. Nu am fost de acord să fie tăiați și au fost marcate așa. Cel care merge cu bicicleta nu e atât de stupid să intre într-un copac așa mare. Că arată ciudat, sunt de acord. Dar prefer să arate ciudat și să salvez patru copaci de valoare decât să îi tai ca să nu arate ciudat”, a adăugat edilul.

Modernizarea străzii Nicolae Iorga a început în luna mai. Lucrările la această stradă fac parte dintr-un proiect amplu, care vizează reabilitarea, în total, a cinci străzi importante din oraș (Stadionului, Grigore Bălan, Nicolae Iorga, Fabricii și Ciucului), respectiv modernizarea trotuarelor pe altele două (Lunca Oltului și Păiuș David).

Contractul de execuție a fost semnat cu un consorțiu de patru firme, spunea, în martie, primarul Antal Árpád.

Investiția se ridică la peste 30 de milioane de lei, fonduri europene prin Programul Operativ Regional, din ciclul financiar 2014-2020. Lucrările ar trebui încheiate până la sfârșitul anului.

Sursa foto: Józsa Sándor/Facebook/Sepsiszentgyörgyi szégyenfal

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad , 15 septembrie 2023
punem pariu ca o sa traga de timp pina la alegeri? ca sa vada prostimea ca se lucreaza
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.