ECOLOGIE 15 octombrie 2019

Aproape 40 de tone de sticle colectate în weekend la Sfântu Gheorghe!

de Covasna Media | 3191 vizualizări

A doua acţiune de colectare de sticlă din acest an a fost din nou de un real succes: aproape 40 de tone de sticlă au fost colectate la Sfântu Gheorghe în perioada 12-13 octombrie.

În timp ce la acţiunea din primăvară s-au colectat 35.523 kg de sticle, în weekend-ul trecut s-au colectat 39.940 kg: de la ambalaje de băuturi răcoritoare şi borcane, până la sticle de băuturi alcoolice, care au fost în număr cel mai mare.

Colectarea s-a desfășurat în șase puncte de pe raza oraşului: la Sala Sporturilor „Szabó Kati”, strada Kós Károly, Piața Kálvin, lângă Gara CFR, în apropiere de Penny Market și la sediul TEGA din strada Energiei. Cel mai mare volum de sticle a fost colectat la sediul TEGA (8.120 kg), urmat de punctul de colectare de lângă Sala Sporturilor (7.208 kg), iar pe locul trei s-a situat punctul din strada Kós Károly (6.940 kg). În cadrul acţiunii, TEGA a oferit o cutie de bere cadou pentru fiecare 5 kilograme de sticle depozitate, ceea ce reprezintă un stimulent deosebit, fiind distribuite un total de 7.892 de cutii de bere.

Directorul TEGA, Máthé László, a declarat: „Suntem surprinși pozitiv că acum s-au colectat cu aproximativ 4,5 tone mai multe sticle decât în ​​primăvară, ceea ce indică clar că este nevoie de astfel de acțiuni și că merită să le facem pentru că, iată, acum sunt cu aproape 40 de tone mai puține deșeuri depozitate în locuinţele oamenilor, astfel încât aceste sticle vor fi reciclate. Rezultatele sunt bune şi este evident că acțiunea trebuie continuată, ceea ce este de așteptat să se întâmple în primul trimestru al anului 2020.

(TEGA, Biroul de presă)

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.