ECOLOGIE 9 aprilie 2021

Amenzi de 146.000 de lei aplicate în primele trei luni ale anului de Garda de Mediu Covasna

de Daniela Luca | 1433 vizualizări

Luna trecută s-au efectuat 37 de inspecții, cât în ianuarie și februarie în total 

Valoarea amenzilor date de Comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Covasna în primele trei luni ale anului 2021 se ridică la 146.000 de lei, dintre care 55.500 de lei în luna martie, dublu față de cele aplicate în februarie. Totodată, luna trecută au fost efectuate 37 de inspecții.  

În perioada 1 ianuarie-31 martie a.c., comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Covasna au efectuat 75 de inspecții, dintre care 37 luna trecută, 26 în martie și 12 în ianuarie.

Astfel, în cadrul inspecțiilor neplanificate au fost verificate 12 sesizări, au fost efectuate patru inspecții cu alte autorități, încă 42 inspecții pentru verificarea modului de respectare a condițiilor impuse în actele de reglementare și 10 inspecții dispuse de Comisariatul General. O altă inspecție a fost planificată tematic, iar cinci s-au realizat în urma autosesizării.  

Bilanțul mai arată că cele mai multe nereguli găsite de comisarii de mediu sunt, la fel ca lunile trecute, cele legate de lipsa actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, nedepunerea declarației la fondul pentru mediu, abandonarea deșeurilor, eliminarea deșeurilor prin ardere sau lipsa evidenței gestiunii deșeurilor.

Din cele 25 de sancțiuni aplicate de la începutul anului, nouă au fost avertismente și 16 amenzi contravenționale (146.000 de lei). Cele 11 de amenzi aplicate luna trecută se ridică la 55.000 de lei, dublu față de luna februarie. 

„Inspecțiile au avut ca prioritate verificarea sesizărilor, a respectării condițiilor impuse în actele de reglementare, a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare, dar și a măsurilor impuse cu ocazia verificărilor reclamațiilor”, se mai arată în bilanțul Gărzii de Mediu Covasna. 

În cursul anului 2020, Garda de Mediu Covasna a efectuat în total aproape 350 de inspecții, în urma cărora au fost aplicate 74 sancțiuni în valoare totală de 950.800 lei. Suma a fost aproape dublă față de 2019 când s-au aplicat amenzi în valoare totală de 530.500 de lei. 

Tot anul trecut au fost suspendate activitățile a opt societăți și au fost înaintate patru propuneri de suspendare a actelor de reglementare, precum și o sesizare de cercetare penală.

Sursă foto: Facebook/Garda de Mediu Covasna

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.