ECOLOGIE 1 februarie 2023

Amendă de 60.000 de lei pentru o firmă de exploatare a lemnului din Ojdula

de Daniela Luca | 2291 vizualizări

Comisarii din cadrul Gărzii de Mediu Covasna au aplicat săptămâna trecută o amendă record pentru acest an, 60.000 de lei. Sancțiunea a fost dată unei firme de exploatare a lemnului din Ojdula, care își desfășura activitatea fără acte de reglementare, adică fără autorizație de mediu. 

Firmei i s-a interzis desfășurarea activității până la momentul în care vor avea toate actele în regulă. 

„În perioada 25-26.01.2023, comisarii din cadrul Gărzii de Mediu Covasna, împreună cu reprezentanții IPJ Covasna – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol și a Gărzii Forestiere Covasna, au efectuat o acțiune comună în baza Planului comun de acțiune pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din fondul forestier „Scutul Pădurii”, la un agent economic care desfășura activitatea de tăierea și rindeluirea lemnului. Agentului economic i s-a aplicat amendă contravențională în valoare de 60.000 lei de către comisarii Gărzii de Mediu Covasna pentru lipsă act de reglementare (autorizație de mediu) și i s-a interzis desfășurarea activității până la obținerea actelor de reglementare”, informează Garda de Mediu Covasna pe pagina de Facebook. 

Șeful Gărzii de Mediu Covasna, Lucian Cândea, ne-a spus că sancțiunea este una record pentru acest an. 

„E cea mai mare amendă dată anul acesta. Anul trecut am avut și de 100.000 de RON”, a precizat acesta. 

Un raport care include activitatea pe întreg anul 2022 a Gărzii de Mediu Covasna arată că, pentru neregulile constatate în cele 386 de inspecții, planificate și neplanificate, derulate în această perioadă, au fost aplicate 105 sancțiuni, dintre care 34 de avertismente și 71 de amenzi. Valoarea totală a acestora s-a ridicat la 842.400 de lei. Tot în 2022, activitățile a șapte societăți au fost suspendate și a fost înaintată o sesizare penală către organele de cercetare pentru incendiere de deșeuri și o propunere de suspendare a actelor de reglementare.

Sursă foto: Garda de Mediu Covasna/ Facebook

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.