ECOLOGIE 5 mai 2022

Acțiunea „Curățăm România”: 11 mc de deșeuri colectate în Târgu Secuiesc

de Diana Pantelimon | 1178 vizualizări

În cadrul campaniei „Curățăm România” au fost colectate 11 mc de deșeuri în urma acțiunilor desfășurate în luna aprilie a.c. în Târgu Secuiesc, potrivit datelor furnizate de primăria municipiului. La acțiunile de ecologizare au luat parte 27 de persoane.

În cursul lunii menționate au avut loc în Târgu Secuiesc două astfel de acțiuni. La prima, în data de 16 aprilie a.c., au participat 17 persoane de la Asociația Soare Verde. În urma acesteia au fost colectați 40 de saci care conțineau PET-uri de sticlă sau hârtie, însemnând un total de 4 mc de gunoi. La a doua acțiune organizată, în 28 aprilie a.c., au luat parte 10 persoane care au colectat 7 mc de gunoi, au transmis reprezentanții primăriei într-o postare pe Facebook.

Acțiunile de colectare a deșeurilor s-au desfășurat în zona Bota–Sinka, de-a lungul căii ferate și pe strada Fabricii – de la stația Lukoil până la calea ferată din localitatea Ruseni. „În urma celor două acțiuni de salubrizare, deșeurile colectate au fost predate la Gosp Com SRL și transportate la Depozitul Ecologic Covasna din Leț“, au precizat autoritățile.

Ample acțiuni de ecologizare au avut loc și în alte localități din județul Covasna.

La nivel național, potrivit unui bilanț al reprezentanților campaniei „Curățăm România”, peste 500 de mii de kg de deșeuri au fost adunate în aprilie, prima lună de campanie.

„Campania aceasta presupune în primul rând un efort menit să schimbe mentalități. Peste 500 de mii de kg de deșeuri abandonate au fost adunate în cele aproximativ 1.500 de acțiuni de ecologizare și conștientizare, la care au participat aproximativ 20 de mii de angajați ai instituțiilor aflate în subordinea/sub autoritatea/în coordonarea MMAP și aproximativ 30 de mii de voluntari. Au avut loc #dialoguriverzi cu aproximativ 5000 de elevi și cadre didactice implicate în ateliere, demonstrații, discuții, lecții deschise pe diferite teme legate de problemele de mediu. Până în acest moment, zeci de primării au realizat acțiuni în colaborare cu instituțiile noastre fără să mai aștepte finanțarea de la Administratia Fondului pentru Mediu și doar 191 de #UAT-uri au depus dosare de finanțare a campaniei, în valoare totală de aproximativ 1.900.000 lei. (...) Vă felicit pe toți cei care ați muncit cu seriozitate în această perioadă și îmi exprim convingerea că până pe 31 mai vom tripla aceste cifre și veți reuși să schimbați cu adevărat mentalitatea cetățenilor din comunitatea din care faceți parte”, a transmis Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, cel care a lansat la data de 4 aprilie Campania Națională „Curățăm România!”.

Inițial, campania trebuia să ia sfârșit la începutul lunii mai, dar, pentru că aceasta a avut un real succes până acum, s-a prelungit până la sfârșitul lunii. Sloganul campaniei este „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”

Sursa Foto: Facebook/Kézdivásárhely Önkormányzata/Primăria Târgu Secuiesc;  Facebook/Curățăm România

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.