ECOLOGIE 10 aprilie 2024

Acţiune de colectare de sticlă în weekend la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 1012 vizualizări

Vineri și sâmbătă, 12 și 13 aprilie, în Sfântu Gheorghe va avea loc o campanie de colectare a sticlelor: așa cum i-a obișnuit pe locuitorii orașului, TEGA va oferi bere sau apă minerală în schimbul sticlelor și borcanelor pe care le vor aduce locuitorii. La fel ca până acum, sticlele plate (geamuri și geamuri de mașină) nu se pot valorifica.

S-a pus problema dacă am putea organiza o astfel de campanie şi anul acesta, pentru că nu ar avea sens ca oamenii să vină cu ambalajele returnabile cu garanţie, dar vedem că există încă un număr de sticle care nu sunt vândute în cadrul acestui sistem, deci nu sunt eligibile pentru cei 50 de bani, aşa că le vom colecta acum. În acest an, din cauza sistemului RetuRO și a evoluției prețurilor, oferim o jumătate de litru de bere sau un litru de apă de vin pentru fiecare 10 kg de sticlă”, a explicat directorul TEGA S.A., Máthé László.

Locuri de desfășurare și program

  1. parcarea de lângă Sala Sporturilor „Szabó Kati” (strada Stadionului)
  2. lângă Penny Market
  3. vechea fabrică de pâine (strada Kós Károly)
  4. vizavi de stația de autobuz (strada Gării)
  5. Piața Calvin, parcare
  6. depozitul de deșeuri (strada Energiei, nr. 2)

Programul este vineri între orele 12:00-19:00, în timp ce sâmbătă puteți depune sticlele între orele 10:00-19:00.

Mobilier vechi

Ca și în cazul campaniilor de colectare a deșeurilor din mediul rural, TEGA va prelua gratuit mobila veche din Sfântu Gheorghe, astfel că nu este o economie de costuri să vă lăsați mobila veche lângă tomberoane. Procedura corectă este simplă: contactați TEGA prin telefon la numărul 0267310123, iar operatorul va prelua mobila de la intrarea în scara blocului sau din faţa casei.

TEGA S.A.

Biroul de Presă

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.