ECOLOGIE 13 octombrie 2010

9 octombrie - Seminarul naţional: “Parteneriat în educaţia pentru mediul înconjurător”

de Covasna Media | 1137 vizualizări
În urma evaluării Programului Eco-Şcoala la Şcoala cu cl. I-VIII “N. Russu” Sita Buzăului din data 1 octombrie, când această şcoală a primit numele de Eco-Şcoală, coordonatorul de program, prof. Teodora Murea, şi înv. Iuliana Apafi, am participat în data de 9 octombrie la Seminarul Naţional: “Parteneriat în Educaţia pentru Mediul Înconjurător”, ediţia a XII-a, cu tema “2010 - Anul Biodiversităţii”, organizat de Centrul Carpato

În urma evaluării Programului Eco-Şcoala la Şcoala cu cl. I-VIII “N. Russu” Sita Buzăului din data 1 octombrie, când această şcoală a primit numele de Eco-Şcoală, coordonatorul de program, prof. Teodora Murea, şi înv. Iuliana Apafi, am participat în data de 9 octombrie la Seminarul Naţional: “Parteneriat în Educaţia pentru Mediul Înconjurător”, ediţia a XII-a, cu tema “2010 - Anul Biodiversităţii”, organizat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie Bucureşti - membru cu drepturi depline al Fundaţiei Mondiale de Educaţie pentru Mediul Înconjurător.

În cadrul acestui eveniment, C.C.D.G. ne- a înmânat Steagul Verde - simbol internaţional  al dezvoltării durabile şi al şcolilor intrate în elita mondială a unităţilor preocupate de educaţia pentru mediu. Steagul va fi arborat în şcoală în cadru festiv cu scopul de a răsplăti şi stimula elevii, cadrele didactice şi personalul auxiliar în continuarea acestor acţiuni, precum şi atragerea altor şcoli din judeţ si înscrierea lor în aceste programe ale CCDG. Pe această cale muţumesc tuturor angajaţilor şcolii noastre începând de la conducerea şcolii , diriginţi, învăţători, personal auxiliar pentru sprjinul acordat şi nu în ultimul rând directorului adjunct din această perioadă prof. Cătălina Stoica - colegă care s-a implicat activ în multe din activitaţile şcolii. Vă invităm să vizitaţi site-ul www.ccdg.ro, unde găsiţi informaţii despre recunoaşterea activităţilor dumneavoastră de acest “brand” internaţional. Este adevărat că acest tip de acţiuni au caracter de voluntariat, dar faptul că elevii noştri îşi formează deprinderi de viaţă sănătoasă ne aduc satisfacţia că am contribuit şi noi cu o picătură în ceea ce înseamnă S.O.S. - mediul în care trăim este ameninţat de acţiunile noastre. Cu cât ne vom implica mai mulţi în această educaţie pentru mediul înconjurător, picăturile se vor înmulţi şi vom deveni mai responsabili de calitatea mediului în care trăim, implicit a vieţii noastre.

S.O.S.!!! Copii, voi sunteţi gestionarii şi consumatorii resurselor viitoare!

Coordonator Program

Prof. Teodora Murea

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
bogdan, 13 octombrie 2010
Mediul inconjurator tine de educatia si de bunul simt al fiecaruia dintre noi,natural dobandite si apoi constientizate de fiecare om civilizat.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.