ECOLOGIE 17 mai 2012

„Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”

de Covasna Media | 508 vizualizări

Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec se întâlneşte cu locuitorii judeţului Covasna, în cadrul campaniei „Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”, care va ajunge în oraşul Covasna în acest sfârşit de săptămână.

Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu Primăria Covasna şi cu sprijinul partenerilor Philips şi Skil, organizează o nouă acţiune de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), la finele acestei săptămâni.

Sâmbătă, la ora 10, se vor deschide punctele provizorii de colectare, la care cetăţenii pot depune aparatura veche sau uzată. Punctele de colectare vor fi deschise până la ora 17 şi vor fi amplasate după cum urmează: 1. Magazinul Valea Zânelor; 2. Școala Avram Iancu (statuie); 3. Podul Pușcaș (parcare); 4. Ocolul Silvic Covasna (parcare); 5. Chiuruș (centru).

Aici, Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec îi aşteaptă pe locuitorii din Covasna, precum şi pe cei din zonele învecinate, să se implice şi să depună aparatura electrică şi electronică veche sau defectă.

Pentru echipamentele electrice sau electronice voluminoase şi dificil de transportat, colectarea DEEE se va derula prin preluarea gratuită de la domiciliu. Pentru detalii despre programarea transportului gratuit de la domiciliu, cetăţenii pot apela numărul de telefon 0744.500.006, până vineri în intervalul orar 10 – 18 şi sâmbătă între orele 10 – 15.

Tombolă cu premii

Toţi deponenţii vor participa la tombola cu premii şi vor avea şansa să câştige unul dintre premiile oferite de partenerii Philips şi Skil: 5 aspiratoare, 10 mixere, 5 maşini de găurit. Sâmbătă, la ora 19.30, la Casa de Cultură din Covasna vor avea loc tragerea la sorţi şi premierea voluntarilor.

Detaliile despre programul campaniei de mediu şi regulamentul tombolei pot fi consultate pe www.rorec.ro. Totodată, ne găsiţi şi pe facebook.com/AsociatiaRoRec pentru mai multe informaţii despre campanii, despre colectarea DEEE şi despre un mediu curat.

Acţiunea din acest weekend este cea de-a doua derulată anul acesta de Asociaţia RoRec în judeţul Covasna, în cadrul campaniei Asociaţiei RoRec „Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”. Prima acţiune a avut loc la data de 28 aprilie, în Târgu Secuiesc.

Peste un milion de kilograme de deşeuri de echipamente electrice şi electronice au fost colectate, în 2011, în cadrul campaniei „Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare”, a Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec. Dacă în 2010, campania s-a desfăşurat în 13 judeţe, în anul 2011, Asociaţia RoRec a desfăşurat nu mai puţin de 220 de acţiuni în 39 de judeţe şi în sectoarele 4 şi 6 din Bucureşti la care au participat, în total, peste 66.000 de cetăţeni.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.