AUTO 12 august 2022

Trabantul, bijuteria pe 4 roți a anilor ’50-’80, în paradă la Covasna pentru a 13-a oară

de Diana Pantelimon | 1657 vizualizări

Ediția a 13-a a „Întâlnirii Trabantiștilor 2022“ („Trabant Meeting 2022“) de la Valea Zânelor va avea loc anul acesta în 12-14 august. Posesorii a aproximativ 60 de mașini marca Trabant din toată țara și-au anunțat participarea la parada de sâmbătă de la ora 10.00 din centrul orașului Covasna.

După expoziția și parada mașinilor, organizatorii vor pregăti sâmbătă gulaș la ceaun și foc de tabără pentru toți participanții.

„Este o întâlnire mai liniștită. Vineri ne adunăm, iar sâmbătă de la ora 10.00 vom face o paradă în oraș. Ne oprim în centru, acolo o să fie o expoziție a mașinilor plus decernarea premiilor, adică o diplomă de participare și o sticlă cu tradiție. Apoi avem program în oraș, vizita orașului, o oră-două maxim. Iar la 13.00 sau 13.30 mergem înapoi în camping, unde noi, organizatorii, vom face un gulaș pentru toți participanții. Cred că o să depășim 60 de mașini, cam asta este media din anii trecuți. Au fost și 75. Dar în ce privește participanții, undeva la 200-250 de persoane. La câte farfurii am consumat, de acolo știu. Asociația DRE Racing Team este o asociație sportivă care de ani de zile ne ajută. Evenimentul este finanțat de primărie, asociație și din fonduri proprii, adică ce punem noi ca persoane fizice“, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, unul dintre organizatorii evenimentului, Olosz Levente.

Organizatorul oficial este Primăria orașului Covasna și Asociația „Club Sportiv DRE Racing Team” din orașul Covasna. 

Intrarea este liberă și nu se plătesc taxe de cort, rulotă sau parcare.

Participanții se pot caza contra cost și la căsuțele din campingul din Valea Zânelor, la Hotel Bradul și la pensiunile Enea și Cristian.

Mai multe detalii se pot afla la nr. de telefon 0743.176.168, Olosz Levente.

Trabantul este un automobil care a fost produs în Republica Democrată Germană (RDG) în perioada 1957-1991. Cât timp a existat Zidul între Germania de Est și cea de Vest, Trabantul a fost relativ necunoscut în Europa Occidentală. Micuța mașină a devenit un star în mass media și a ajuns cunoscută Occidentului spre sfârșitul verii anului 1989, datorită zecilor de mii de cetățeni ai RDG care și-au părăsit țara prin Ungaria și Austria. Legată de acest fenomen a fost și alegerea sa drept „mașina anului 1989“ în Germania de Vest. A fost o recunoaștere și o apreciere a acestei mașini. Timp de 33 de ani, uzinele „VEB Sachsenring Automobilwerke Zwickau“ (cunoscute din 1990 ca „Sachsenring Automobilwerke GmbH“) au produs 3.096.099 autoturisme. Ultimul Trabant a ieșit pe poarta uzinei la 30 aprilie 1991, potrivit traby.ro.

Sursa foto: Facebook/Pixels from Piliske și afiș eveniment

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.