AUTO 1 august 2013

Toate firmele care se ocupă cu transportul călătorilor vor fi controlate

de Covasna Media | 730 vizualizări

Poliția a decis să controleze toate firmele care transportă călători, inclusiv pe cele de taxi, ca urmare a avizelor false descoperite astăzi. Controlul va dura 30 de zile.

Aproape 300 de șoferi profesioniști, printre care și șoferi de autocar, circulă cu avize medicale false. Este concluzia unei anchete a polițiștilor care au identificat o rețea care se ocupa cu falsificarea acestor avize.

Polițiștii spun că există situații în care nici măcar șoferii nu știu că acele avize pe care le au sunt false.

„Din câte știm, aceste persoane pretindeau, în funcție de fișe, pentru că vorbim aici de fișe în regim taxi, transport persoane și transport marfă, între 70 de lei și 200 de lei. Vor fi controlate toate firmele de transport marfă și călători, iar șoferii vor răspunde penal, adică cei ce vor fi găsiți că au beneficiat și că au fost conștienți. Avem cazuri în care persoanele nu au posedat niciodată permis de conducere, dar au fost avizate pentru a efectua activități de transport în regim taxi”, a precizat Sorin Marinescu, inspector principal în cadrul Biroului de Investigații Criminale.

„Probleme apar în momentul în care șoferii inconștienți merg să își obțină aceste hârtii, fără să își facă analizele ca la carte. Problema e generalizată la nivel național. Controlul care se va face la firmele de transport cred că nu rezolvă problema. Întotdeauna, pe managementul riscului, aceste verificări trebuie făcute exact la cei care eliberează documentele, respectiv la medici”, a precizat, la Digi24, Augustin Hagiu, consultant în transporturi.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.