AUTO 6 ianuarie 2022

Tinerii din medii defavorizate pot primi bani pentru școala de șoferi

de Iulia Drăghici - Taraș | 2244 vizualizări

Programul Fundației Pentru Comunitate „Permis pentru viitor”, de care au beneficiat până în prezent și tineri din județul Covasna, continuă și anul acesta. Persoanele cu vârsta între 18 și 25 de ani, care provin din medii defavorizate și au nevoie de sprijin financiar pentru acoperirea costurilor școlii de șoferi, se pot înscrie până în 21 ianuarie. 

Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obținerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente.

Persoanele eligibile pentru finanțare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 18 și 25 de ani care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

Solicitările de finanțare pot fi transmise online sau prin poștă până la data de 21 ianuarie 2022”, se arată într-un comunicat de presă trimis redacției. 

Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente:

- scrisoare de motivare personală;

- anchetă socială;

- declarație de susținere și mentorat pe perioada instruirii;

- ofertă de preț de la școala de șoferi;

- document despre nivelul studiilor absolvite;

Alte detalii și formularul de înscriere se găsesc pe https://pentrucomunitate.ro/ro/permis

„Permis pentru viitor” este un program care a încheiat șase ediții, în cadrul cărora 117 tineri au finalizat cu succes cursurile și examenul, iar alți 32 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

Din județul Covasna au fost finanțați 15 tineri, dintre care 10 au obținut permis de conducere și alți trei sunt înscriși la școala de șoferi.

Programul este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România. 

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.