AUTO 26 ianuarie 2021

Self service auto, la Sfântu Gheorghe: clientul este propriul său mecanic

de Iulia Drăghici - Taraș | 7510 vizualizări

Inaugurarea este programată pentru mijlocul lunii februarie 

Pasionații de automobile și reparații, dar și cei cu înclinații spre mecanică sau orice persoane sătule să aștepte după programări îndelungate la mecanic vor avea, de la mijlocul lunii februarie, la Sfântu Gheorghe un loc al lor. Aici se pregătește deschiderea unui self-service auto. 

Locația, care se va situa pe strada Ciucului în reședința de județ, la ieșirea spre Arcuș, va avea trei stații complet echipate, cu unelte performante aduse din Germania, dar și cu lift pentru mașini, ne-a spus cel care va implementa ideea, Kalnoky Vincze.  

Important este și faptul că la fața locului va fi și un expert în domeniu, care îi va putea ajuta eventual cu sfaturi pe cei care merg să își repare singuri mașinile. Sistemul de funcționare va fi similar cu cel al spălătoriilor auto, unde mergi să îți speli singur mașina. La self service-ul auto, cei pasionați de meșterit vor putea să schimbe uleiul mașinii, cauciucurile sau să facă alte proceduri uzuale, care nu necesită neapărat experiența unui mecanic autorizat. 

Și atelierul auto self service va funcționa pe bază de programări, spune Kalnoky Vincze.  Acesta anticipează că cele mai multe cereri o să fie pe weekend-uri, când oamenii au timpul necesar să se ocupe de mașini sau seara, după programul de muncă. 

Ideea acestui serviciu i-a venit tânărului antreprenor după ce a văzut un exemplu de succes în Ungaria, la Budapesta.

Am mai văzut în Ungaria ideea. Am fost la o locație de self service auto, unde am putut să rezolvăm noi problema, nu am avut nevoie de mecanic. De asta cred că și aici la Sfântu Gheorghe oamenii ar fi interesați de așa ceva, adică să își repare mașina, fără să aștepte săptămâni să ajungă la un mecanic”, spune Kalnoky Vincze. 

Tânărul spune și că este convins că pe internet sunt tutoriale video pentru toate mașinile și situațiile, așa că oricine vrea să iasă din zona de confort și să nu mai aștepte să prindă loc la mecanic, va putea să preia controlul și să rezolve problema cu propriile mâini. 

Un avantaj al acestui serviciu va fi prețul, care va fi mai scăzut decât la un atelier auto clasic, unde se calculează și manopera. Chiar dacă nu sunt stabilite concret tarife, se preconizează că acestea vor pleca de la 30 – 35 de lei pe oră. 

Sigur că cel mai probabil intervențiile complicate vor avea nevoie de experiența, mâna și ochiul format al unui mecanic auto, însă la cum s-a înmulțit numărul de mașini, loc este pentru toată lumea. 

Ziarul Financiar a prezentat în decembrie 2020 povestea unui antreprenor din București, care a deschis în septembrie o astfel de afacere în capitală. Potrivit acestuia, cei care apelează la self service-ul auto sunt bărbați „între 20 şi 40 de ani, pasionaţi de maşinile lor, cărora le place să lucreze singuri ca să le repare şi care nu aveau, până acum, un loc potrivit pentru a face asta”, notează sursa citată. Interesant este și că mulți dintre clienții acestui serviciu merg acolo doar ca să îşi verifice maşina folosind elevatorul, să îşi noteze ce probleme sunt şi apoi să decidă dacă este nevoie să apeleze la mecanic. 

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.