AUTO 4 martie 2021

RAR: Trei mașini care erau pericol iminent de accident, descoperite în traficul covăsnean

de Iulia Drăghici - Taraș | 3204 vizualizări

Bilanțul pe 2020, prezentat de Registrul Auto Român 

Aproape 31% dintre cele 1.070 de mașini verificate de Registrul Auto Român în controalele din traficul din județul Covasna în anul 2020 prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte, un procent totuși mai mic decât media națională, se arată într-un comunicat de presă transmis de RAR redacției Observatorul de Covasna. Totodată, anul trecut au fost depistate în trafic și trei mașini (adică 0,28% din total) care prezentau pericol iminent de accident.

RAR informează și cădin totalul autovehiculelor oprite, în 0,57% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării și 2,05% aveau ITP fals, expirat sau anulat”. 

S-au luat și măsuri în cazurile unde s-au găsit probleme, astfel că „în urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în acest județ au fost aplicate 103 amenzi contravenționale și au fost retrase 76 de certificate de înmatriculare. 

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară”, se mai arată în comunicat. 

Autoritățile țin să sublinieze faptul că „rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”. 

În ceea ce privește situația la nivel național, Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului 2020, 64.096 de vehicule, la nivelul întregii țări. 

În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,61% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme

Cele mai multe neconformități au fost constatate la:

•             instalația electrică de iluminare-semnalizare (27,7%);

•             emisiile poluante (21,1%);

•             punți, jante, anvelope și suspensie (12,9%);

•             parbriz, geamuri laterale, lunetă (11,7%);

Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 3,92% dintre vehicule şi în 1,51% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În urma măsurătorilor efectuate s-a constatat depășirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 2.203 autovehicule. Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete. În cazul a 3.274 vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.

Aproximativ 2,5% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică - ITP fals, expirat sau anulat”, se arată în comunicatul de presă citat. 

În urma acestor controale, pe parcursul anului 2020 au fost aplicate 20.391 de sancțiuni, au fost retrase 16.592 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 147 vehicule și 269 ITP-uri au fost anulate. 

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.