AUTO 26 octombrie 2017

(Update) Probleme la programările online pentru permise și înmatriculări

de Iulia Drăghici - Taraș | 3610 vizualizări

Toate unitățile din subordinea Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor sunt închise joi, 26 octombrie a.c., deși miercuri părea că s-ar fi remediat erorile de sistem care au dus la sistarea posibilității de programare online

UPDATE: Miercuri noaptea, după închiderea ediției de ziar, Ministerul Afacerilor Interne a făcut anunțul conform căruia Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor nu va desfășura activități cu publicul joi, 26 octombrie, din cauza unor defecțiuni tehnice la nivel central. 

„Din cauza unor defecțiuni de ordin tehnic la nivelul unui server central al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, joi 26 octombrie 2017, nu se vor putea desfășura activități cu publicul la nivelul serviciilor centrale si judetene. Personalul de intervenţie lucrează deja pentru rezolvarea situaţiei. Ne cerem scuze pentru neplăcerile create și vă asigurăm că se depun toate eforturile pentru remedierea situației în cel mai scurt timp. Imediat ce situația va reveni la normal, vom face demersurile necesare de informare a cetățenilor”, arată o informare publică de pe site-ul MAI.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Covăsnenii care au încercat zilele trecute să își facă programări online pentru înmatricularea sau transcrierea vehiculelor ori pentru preschimbarea permisului de conducere s-au găsit în imposibilitatea de a face acest lucru. Situația a fost aceeași în toată țara și s-a ivit dintr-o eroare a sistemului, dată de o supraaglomerare care a paralizat întreaga activitate de programări online.  

Miercuri dimineața, aglomerația și nervii întinși la maxim făceau din nou tabloul statului la coadă la Serviciul de Înmatriculări al județului Covasna din Sfântu Gheorghe. Deși o vreme părea că lucrurile s-au așezat, o eroare la sistemul de programări online a dat peste cap această activitate.

Pe la orele prânzului însă, posibilitatea de a face programări online a fost redeschisă. În câteva ore primele trei zile calendaristice disponibile, respectiv 9, 10 și 13 noiembrie, au fost deja ocupate, semn că remedierea era așteptată cu sufletul la gură.

„Programul este gestionat la nivel Direcție (n.red. de Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor – DRPCIV) și a fost o problemă, drept pentru care l-au blocat. La un moment dat începuseră să nu mai aibă limite și erau foarte mulți înscriși. Oricum, de la începutul lunii viitoare va funcționa cu siguranță. Deja există programări făcute, așa că angajații de acolo au cu ce să lucreze. Desigur, cei care merg, în funcție de posibilități, pot fi luați și fără programare”, a declarat miercuri, pentru Observatorul de Covasna, prefectul județului Sebastian Cucu, în subordinea căruia se află Serviciul Public Comunitar Regim Permise Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Covasna.

Sistemul de programări online a fost implementat Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Covasna de la 1 martie 2017. Încă din 24 iulie a.c., reprezentanții Serviciului anunțau suplimentarea numărul de locuri disponibile prin rezervările online la ghișeele de înmatriculări/transcrieri, pentru că altfel covăsnenii riscau să aștepte chiar și două luni până să-și poată înmatricula sau transcrie vehiculele.

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad Rad, 27 octombrie 2017
care 2 luni? in vara se faceau programari la 3 luni !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.