AUTO 17 ianuarie 2022

Polițiști din Bistrița au examinat viitorii șoferi din județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 2226 vizualizări

Rata celor declarați admiși a fost de peste 60%

Săptămâna trecută, doi polițiști de la SRPCIV Bistrița-Năsăud au sprijinit activitatea SRPCIV Covasna de examinare a absolvenților școlilor de șoferi. Peste 270 de persoane au dat astfel proba de traseu pentru obținerea permisului auto. 

Consider un succes activitatea de săptămâna trecută a specialiștilor de la Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SRPCIV), care împreună cu doi colegi din județul Bistrița-Năsăud au reușit să examineze 273 de absolvenți ai școlilor de șoferi, din care au fost admiși 167 (61%). Timpul de așteptare pentru examen s-a redus astfel din nou la două săptămâni. Mulțumiri pentru sprijin instituției prefectului și SRPCIV din județul Bistrița-Năsăud”, a declarat prefectul Ráduly István. 

Ajutorul de la Bistrița-Năsăud a venit după ce timpii de așteptare între examinarea teoretică și cea practică crescuse din nou la peste o lună, a anunțat în decembrie prefectul. 

În septembrie și octombrie mai mulți polițiști de la Serviciile Publice Comunitare Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) din Vaslui și Mureș au venit în sprijinul colegilor covăsneni și împreună au organizat mai multe sesiuni de examinare pentru proba practică. În total, peste 500 de absolvenți ai școlilor de șoferi au susținut astfel examenul. 

Problema timpilor mari de așteptare între programările dintre momentul promovării examenului teoretic și cel al probei practice pentru obținerea permisului de conducere în județul Covasna, care a fost, de exemplu, și de peste patru luni la Târgu Secuiesc sau trei luni la Sfântu Gheorghe, și-a găsit astfel rezolvare. 

Atât numărul mare de persoane care vor să obțină permis de conducere, dar și pandemia, care a impus restricții și distanțare, puse la un loc cu numărul mic de examinatori (patru în județul Covasna), au dus la situații în care candidaților la examen le expira școala de șoferi până să apuce să dea măcar de două ori examenul practic.

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.