AUTO 7 august 2019

Peste 50 de Trabanturi, în weekend, la Covasna

de Daniela Luca | 1489 vizualizări

Mașinile est-germane vor putea fi admirate la parada de sâmbătă și nu numai 

În perioada 9-11 august, Valea Zânelor din stațiunea Covasna va găzdui întâlnirea trabantiștilor, în cadrul evenimentului „Trabant Meeting”, ajuns la a 12-a ediție. Organizatorii spun că un număr de peste 50 de mașini de colecție vor sosi în acest weekend la Covasna. 

Iubitori de Trabanturi din Covasna, Odorheiu Secuiesc, București, Brașov, Sânzieni, Cluj, Craiova, dar și din Ungaria, își vor expune în acest weekend podoabele de care sunt atât de mândri. 

„Ediția aceasta o să țină tradițiile pe care le avem de 12 ani. Deci o să începem cu ziua de vineri. De obicei de dimineață încep să sosească musafirii din diferite județe ale țării. Anii trecuți am avut musafiri din Ungaria și din Polonia, iar anul acesta avem confirmare doar din Ungaria, dar urmează să vedem cine mai apare nou la eveniment. Vineri este ziua în care lumea se cazează, se acomodează. Spre seară vom face pâine cu untură și ceapă pentru că am rămas de anul trecut cu impresii și feedback-uri bune”, ne-a spus organizatorul evenimentului, Orosz Levente, proprietarul localului Trabibar din Covasna, care a subliniat totodată că numai anul trecut au fost expuse 57 de mașini est-germane, iar anul acesta se așteaptă aproximativ la același număr de Trabanturi. 

„E și un fel de nostalgie după copilărie, tinerețe”

Covăsneanul este pasionat de mic de Trabanturi și are în prezent patru mașini în colecție. Una dintre ele este moștenită, iar pe celelalte le-a cumpărat de-a lungul timpului. 

„Aceste mașini sunt de hobby, deci nu mai sunt mașini cu care putem circula zi de zi. E o pasiune pentru fiecare dintre noi, pe care vrem să o împărtășim și cu alții. Poate e și un fel de nostalgie după copilărie, tinerețe”, a mai subliniat organizatorul. 

Așadar, sâmbătă, 10 august, de la ora 10:00, trabantiștii vor porni din Valea Zânelor într-o paradă tradițională și vor parca în centrul orașului, acolo unde localnicii și turiștii vor putea admira mașinile retro. De asemenea, toți participanții vor fi premiați de către organizatori. 

În jurul orei 12:00, aceștia vor merge în Cernat, la Muzeul „Haszmann Pál”, iar după masă va avea loc masa festivă, urmând ca duminică, în ultima zi, să se încheie evenimentul. 

Organizatorul a mai precizat că an de an, sunt tot mai multe persoane interesate de mașinile vechi și că prezența Trabanturilor într-un număr atât de mare este mereu aplaudată de turiștii din stațiune. 

De părere că astfel de evenimente vin doar cu avantaje este și primarul orașului Covasna, Gyerő József. 

„Orice eveniment organizat de societatea civilă sau de către cercuri de prieteni, grupuri de persoane care aduc un plus de evenimente în oraș, un plus de petrecere a timpului liber pentru turiștii veniți în stațiune sau pentru un cerc chiar restrâns de persoane interesate vizavi de subiectul respectiv, e un lucru binevenit în stațiune pentru că în jurul evenimentului se dă șansa prezentării, cunoașterii orașului de către cei care vin. Chiar dacă sunt interesați doar de subiectul Trabantului, dar în momentul în care vin în Covasna, oamenii iau contact cu cei de aici, se leagă niște prietenii, văd orașul și potențialul lui și poate că mâine vin ca și turiști, dincolo de faptul că acum vin ca și trabantiști și atunci eu mă bucur dacă se organizează așa ceva. Noi îi ajutăm în măsura în care putem, dar efectiv organizarea ține de ei și eu mă bucur, fiindcă ne ajută până la urmă și pe noi din punct de vedere al ofertei de evenimente a orașului”, ne-a spus primarul. 

Participarea și intrarea la evenimentul „Trabant Meeting” sunt gratuite, mai transmit organizatorii. 

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.