AUTO 23 decembrie 2021

O nouă sesiune de examinări suplimentare la proba practică pentru obținerea permisului auto

de Iulia Drăghici - Taraș | 3357 vizualizări

În ianuarie, doi examinatori din Bistrița Năsăud vor veni în sprijinul celor din județul Covasna pentru suplimentarea locurilor la susținerea probei practice pentru obținerea permisului de conducere, a anunțat marți prefectul Ráduly István.

Examinările suplimentare vor avea loc în perioada 10-14 ianuarie 2022, atât la Sfântu Gheorghe, cât și la Târgu Secuiesc. 

Timpul de așteptare a crescut din nou la peste o lună pentru cei care au promovat examenul de sală până la prezentarea la examenul practic pentru obținerea permisului de conducere auto. Pentru ca situația să nu se agraveze, am făcut demersuri pentru a „împrumuta” doi specialiști din județul Bistrița-Năsăud, care să ajute la examinare”, a declarat marți, într-o conferință de presă, prefectul județului Covasna. 

Acesta a precizat și că din cele patru posturi scoase la concurs la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Covasna, trei au fost ocupate până în prezent, însă noii angajați sunt încă în perioada de formare. 

În septembrie și octombrie mai mulți polițiști de la Serviciile Publice Comunitare Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) din Vaslui și Mureș au venit în sprijinul colegilor covăsneni și împreună au organizat mai multe sesiuni de examinare pentru proba practică. În total, peste 500 de absolvenți ai școlilor de șoferi au susținut astfel examenul. 

Problema timpilor mari de așteptare între programările dintre momentul promovării examenului teoretic și cel al probei practice pentru obținerea permisului de conducere în județul Covasna, care a fost, de exemplu, și de peste patru luni la Târgu Secuiesc sau trei luni la Sfântu Gheorghe, și-a găsit astfel rezolvare.

Atât numărul mare de persoane care vor să obțină permis de conducere, dar și pandemia, care a impus restricții și distanțare, puse la un loc cu numărul mic de examinatori (patru în județul Covasna), au dus la situații în care candidaților la examen le expira școala de șoferi până să apuce să dea măcar de două ori examenul practic. 

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.