AUTO 26 noiembrie 2013

Ninsoare, frig şi trafic în condiţii de iarnă: Mai multe drumuri sunt acoperite cu zăpadă

de Covasna Media | 769 vizualizări

Mai multe drumuri din Oltenia, Banat şi Transilvania sunt acoperite cu zăpadă. Ninsorile aduc primele probleme pe drumuri. Drumarii acţionează cu 156 de autoutilaje.

Circulaţia este îngreunată, marţi dimineaţă, pe drumuri naţionale din judeţele Vâlcea, Caraş-Severin, Bihor, Alba şi Harghita, unde s-a depus un strat de zăpadă între unu şi trei centimetri, însă nu sunt porţiuni de drum închise sau blocate, potrivit Mediafax.

Centrul Infotrafic a anunţat marţi dimineaţă că nu sunt drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţie întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere.

Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, în judeţul Vâlcea, pe DN 7A Voineasa - Obârşia Lotrului, între kilometri 50-91, s-a depus un strat de zăpadă de aproximativ doi centimetri.

În judeţul Caraş-Severin, pe DN 57B Oraviţa - Anina, între kilometri 11-16 este un strat de zăpadă de aproximativ un centimetru.

De asemenea, un strat de zăpadă de aproape un centimetru s-a depus şi pe porţiuni de drum din judeţele: Bihor - pe DN 1H la Sinteu şi pe DN 75 la Măgura; Alba - pe DN 67C la Sugag; Harghita - pe DN 13B Bucin - Borzon.

În judeţul Sibiu, pe DN 7C Bâlea Cascadă este zăpadă frământată de unu-trei centimetri, potrivit CNADNR.

Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri au acţionat în total cu 156 de utilaje şi au răspândit 734 de tone de material antiderapant, în judeţele: Argeş, Prahova, Dolj, Vâlcea, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Hunedoara, Cluj, Bistriţa, Bihor, Maramureş, Alba, Sălaj, Braşov, Mureş, Harghita, Covasna, Sibiu, Iaşi, Neamţ şi Suceava, a precizat CNADNR.

Şi pe autostrada A3 Transilvania s-a intervenit preventiv cu trei utilaje şi au fost răspândite zece 10 tone de sare, potrivit sursei citate.

La munte şi în nordul ţării este iarnă în toată puterea cuvântului. A nins abundent în mai multe zone, iar zăpada le-a dat bătăi de cap şoferilor. În plus, meteorologii au emis o informare de vreme rece valabilă până joi dimineaţă.

În Pasul Tihuţa drumarii au acţionat cu sare încă de la primii fulgii.

Şi în Poiana Braşov a nins, pentru a treia oară anul acesta, aşa că iubitorii sporturilor de iarnă ar putea schia de 1 decembrie.

Marţi vremea va continua să se răcească, astfel încât valorile maxime vor fi cuprinse între 0 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 7 grade pe litoral. În sud-vestul şi sudul ţării va fi înnorat şi vor cădea precipitaţii pe arii relativ extinse. Acestea vor fi sub formă de ninsoare în Banat, mixte în Oltenia şi Muntenia şi mai ales ploi în Dobrogea, dar până mâine noapte se transformă în ninsori. Vântul va avea unele intensificări în regiunile extracarpatice şi la munte.

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.