AUTO 8 august 2013

Modificări importante în Codul Rutier, începând de astăzi

de Covasna Media | 696 vizualizări

Bicicliştii pot circula pe banda întâi, cât mai aproape de bordură, acolo unde nu există piste speciale amenajate pentru ei, iar motocicliştii nu mai au voie să transporte pasageri băuţi, conform noilor modificări aduse Codului Rutier, care intră în vigoare joi. În plus, bicicliştii trebuie să aibă un act de identitate asupra lor şi să coboare de pe bicicletă când traversează pe la trecerile pentru pietoni.

Acolo unde nu există piste special amenajate pentru biciclişti, aceştia pot circula pe banda întâi, cât mai aproape de bordură, astfel încât să nu încurce circulaţia. Tot potrivit noilor prevederi introduse de joi în Codul Rutier, atât bicicliştii, cât şi mopediştii au obligaţia să circule pe un singur rând, unul în spatele celuilalt.

În plus, un biciclist care circulă pe trotuar, pe pista special amenjată, este obligat să coboare de pe vehicul atunci când traversează pe la trecerile pentru pietoni.

În ce priveşte modificările aduse examenului pentru permisul auto, proba teoretică este valabilă un an de la promovare, fără a fi nevoie să fie susţinută din nou în acest interval.

În acelaşi timp, cei care posedă permise auto din categoria B, BE, C sau CE au dreptul să conducă şi tractoare.

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.