AUTO 26 noiembrie 2021

De la 10, la 5 ani vechime pentru mașinile care vor putea fi înscrise în Programul „Dăm valoare rablei tale”

de Iulia Drăghici - Taraș | 4214 vizualizări

Una dintre cele mai importante reguli ale Programului „Dăm valoare rablei tale” inițiat de Primăria Sfântu Gheorghe, privitoare la condițiile de participare, ar putea fi schimbată, a anunțat joi, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád. Intenția autorităților este să permită și persoanelor care au mașini înmatriculate de minimum cinci ani, nu 10, cum este în prezent, în municipiul Sfântu Gheorghe, să acceseze programul. 

Dorim să extindem programul, în sensul în care, în loc de 10 ani, cum am solicitat până acum pentru ca aceste autoturisme să fie înmatriculate în municipiul Sfântu Gheorghe, vom scădea la 5 ani. Practic, vor putea fi predate și autoturisme care sunt înmatriculate în municipiul Sfântu Gheorghe de 5 ani. Prin asta probabil vom mai putea scăpa de alte câteva sute de autoturisme”, a declarat Antal Árpád. 

Anul acesta, până joi, 493 de cereri au fost aprobate, potrivit datelor prezentate de primar, care a punctat și că în ultima perioadă s-au înregistrat doar câte două sau trei cereri săptămânal, ceea ce înseamnă că 80 – 90% dintre mașinile care erau eligibile să participe la program au fost deja înscrise. 

Prin acest program, autoritățile locale acordă câte 3.000 de lei pentru fiecare autovehicul predat la fier vechi, cu scopul de a scăpa orașul de rable. 

Printre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească solicitantul se numără și: să aibă domiciliul sau sediul în municipiul Sfântu Gheorghe, să nu aibă restanţe la bugetul local şi să declare pe proprie răspundere că pentru autovehiculul introdus în acest program nu au obţinut şi nu au depus acte pentru a obţine vouchere în cadrul Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional.

De asemenea, regulamentul mai prevede și că beneficiarii trebuie să se angajeze că în următorii trei ani nu vor achiziţiona un autoturism mai vechi de 5 ani. Altfel, vor fi nevoiți să returneze suma de 3.000 lei obţinută prin acest program.

Luna trecută, primarul spunea că programul „Dăm valoare rablei tale”, iniţiat în aprilie, ar putea fi extins la nivel naţional. 

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.