AUTO 21 mai 2018

Cursă întreruptă după un accident la Trofeul Teliu

de Iulia Drăghici - Taraș | 2605 vizualizări

Prima manșă de concurs din cadrul Trofeului Teliu AIMOL a fost întreruptă în urma unui accident care a necesitat operațiuni de descarcerare. Starea concurentului este stabilă iar cursa a fost reluată după eliberarea traseului.

În weekendul 19-20 mai 2018 a avut loc la Teliu, pe drumul care face legătura dintre județele Brașov și Covasna, cea de-a doua etapă a Campionatului Național de Viteză în Coasta Dunlop 2018. Prima manșă de concurs de duminică a fost întreruptă mai multe zeci de minute în urma unui incident de cursă. Concurentul cu numărul 217, Camil Perian, a pierdut controlul mașinii pe care o pilota, lovind la viteză mare parapetul de piatră de pe partea stângă a sensului de mers. Incidentul a avut loc pe virajele dintre posturile 5 și 6 ale traseului.

În urma impactului, au intervenit echipajele de urgență care au fost nevoite să desfășoare operațiuni de descarcerare, mașina fiind deformată în locurile pe unde concurentul trebuia să fie evacuat. Deși inițial era în stare de inconștiență, pilotul și-a revenit ulterior, fiind conștient în timpul descarcerării și în timpul transportării sale la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov pentru investigații suplimentare. Diagnosticul stabilit este fractura costală în observație.

Camil Perian pilota un MG CGT înscris în categoria dedicată autovehiculelor istorice. Niciun spectator nu a fost implicat în acest incident.

La volanul unui monopost Tatuus, Andrei Dumitrescu a obținut o victorie categorică în cadrul Trofeului Teliu AIMOL, cea de-a doua etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2018. Ceilalți doi ocupanți ai podiumului au dus o luptă foarte strânsă, Lucian Răduț clasându-se al doilea, cu un avans de doar 0.084 secunde în fața lui Paul Andronic.

Trofeul Teliu AIMOL s-a desfășurat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi este organizat de Auto Blic cu sprijinul Serviciilor de Poliţie Rutieră a judeţelor Braşov şi Covasna, al Brigăzii de Jandarmi Mobilă Braşov şi al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

Sursa: Autorally. 

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.