AUTO 6 aprilie 2022

A început recensământul general al traficului rutier

de Iulia Drăghici - Taraș | 2009 vizualizări

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov anunță că recensământul traficului rutier a început și în regiunea centru, implicit și în județul Covasna. DRDP Brașov colectează datele atât automat, prin 66 de senzori de trafic, cât și manual, prin cele 126 de posturi de recenzare. Dintre acestea, 16 posturi, automate și manuale, sunt pe raza județului Covasna.

Datele vor folosi la elaborarea proiectelor viitoare de dezvoltare a infrastructurii rutiere. 

Cunoașterea caracteristicilor traficului pe rețeaua rutieră este absolut necesară atât pentru fundamentarea și proiectarea investițiilor rutiere și a lucrărilor de întreținere și reparare a drumurilor, fundamentarea măsurilor de organizare a circulației rutiere și urmărirea dinamicii de evoluție a traficului pe rețeaua rutieră, precum și pentru elaborarea de studii referitoare la evaluarea calității aerului, prin estimarea emisiilor generate de traficul rutier și a impactului asupra mediului”, a informat, printr-un comunicat de presă, și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). 

Procesul de culegere a datelor de trafic constă în efectuarea de înregistrări ale traficului în 10 zile din același an, acoperind toate zilele săptămânii, distribuite astfel: șapte zile în lunile cu trafic mediu (aprilie, mai, octombrie, noiembrie) și trei zile în lunile cu trafic maxim (iulie, august). 

Posturile recensământului circulației rutiere sunt amplasate pe autostrăzi, drumuri naționale și județene. În posturile de recensământ amplasate pe rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale durata înregistrării va fi de 8 ore/zi, în timp ce pe drumurile județene durata va fi de 14 ore/zi. Menționăm că în toate posturile, indiferent de categoria drumului, se efectuează o zi de înregistrare de 24 de ore”, mai informează CNAIR. 

Recensământul circulației rutiere, care a început în 4 aprilie, se efectuează o dată la 5 ani. Programarea inițială era pentru anul 2020, dar s-a amânat din cauza pandemiei COVID – 19, care a condus la modificarea fluxurilor de circulație pe fondul restricțiilor interne și externe, a transmis CNAIR. 

Sursa foto: captură video/YouTube, DRDP Brașov. 

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.