ACTUALITATE 13 ianuarie 2016

Zumba pentru picioarele micuței Maria

de Mirela Cara | 172 vizualizări

Cititorii ziarului „Observatorul de Covasna” au dat mereu dovadă de compasiune și empatie față de oamenii aflați în suferință. Chiar la începutul săptămânii, un băiețel de 11 ani din Brădet – Întorsura Buzăului, care suferă de o boală cumplită, a primit ajutorul de care avea atâta nevoie, în urma publicării articolului în care s-a vorbit despre problema lui.

Pe lângă mulți alți copii aflați în suferință și nevoie este și micuța Maria Darocz din Ozun, a cărei tristă poveste am relatat-o înainte de sărbătorile de iarnă. Diagnosticată cu luxație de șold congenitală bilaterală, ceea ce înseamnă că abia reușește să meargă, Maria are șanse reale să își revină și să fie un copil normal, cu condiția să fie operată cât de repede. În cazul ei, ajutorul nu poate veni la fel de repede, fiind vorba despre o sumă mult mai mare. Operația pe care micuța Maria ar trebui să o facă în 18 februarie, când este programată la Spitalul „Regina Maria” din București, costă 6.000 de euro. Pentru a putea strânge acești bani, familia a apelat la toate mijloacele la care se poate gândi un om care își vede copilul bolnav.

Astfel, pentru fetița care nu se știe dacă va putea vreodată să danseze, vineri 22 ianuarie, la sala de sport din Ozun, pusă la dispoziția familiei și a organizatorilor de Primăria localității, va avea loc evenimentul caritabil „O ajutăm pe Maria dansând Zumba”, inițiat de Vitus Kinga și Abraham Emőke. Toți cei care înțeleg suferința fetiței și vor să o ajute pot merge la eveniment unde vor putea face donații în bani, astfel încât să contribuie la schimbarea în bine a viitorului unei copile care merită să fie fericită și sănătoasă.

zumba pentru maria

 

Persoanele care nu vor putea ajunge la eveniment, dar doresc să vină în ajutorul micuței Maria, pot face donații în bani folosind conturile deschise special în acest sens. Persoanele fizice pot depune sumele cu care vor să contribuie în contul RO87 CECE C001 9463 2489 4811, deschis de mama fetei, Daniela Bradu Darocz. La rândul lor, persoanele juridice care au aceeași intenție pot folosi fie contul deschis de Crucea Roșie cu scopul de a strânge bani pentru Maria, respectiv RO55RNCB0124038020540039, fie pe cel deschis de Asociația pentru Comunitate (APC) în același scop: RO53BTRL01501205455817XX.

Donatorii trebuie să aibă în vedere faptul că la Crucea Roșie se strâng bani pentru mai multe cauze. De aceea, la depunerea banilor în cont, este foarte important să se facă precizarea „bani pentru operația Mariei Darocz din Ozun”. De asemenea, este foarte important de știut că nici Crucea Roșie și nici APC nu vor înmâna sumele strânse familiei. Acestea vor fi transferate în contul Spitalului Regina Maria, unde va fi operată fetița cu același prenume.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.